- Keuze uit meer dan 270 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“De vorige keer ging ik hier naar links, nu wil ik naar rechts.“

Brussel (België)

Afstand
03 uur en 07 minuten
Afstand
28 km
Brussel (België) Brussel is de hoofdstad van België, zowel van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap. Officieel is Brussel een tweetalige stad (Nederlands-Frans), maar over het algemeen spreekt men er Frans. De plaatsnaam Brussel komt van 'Bruocsella', wat zoiets betekent als "nederzetting bij het moeras".

De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom als de hoofdstad van Europa beschouwd. Daarnaast huisvest de stad ook het hoofdkwartier van de NAVO en het secretariaat van de Benelux.
In Brussel staat het beroemde beeldje van Manneken Pis, dat in de loop der eeuwen is uitgegroeid tot de mascotte van de stad. Culinair gezien staat Brussel bekend om de Brusselse wafels, spruitjes (‘Brussels sprouts’ in het Engels) en natuurlijk de Belgische bieren.
De historische stad Brussel ligt op zeven heuvels, namelijk de Koudenberg, de St.-Michielsberg, de Warmoesberg, de Kunstberg, de St.-Pietersberg, de Zavel en de Kruidtuin.

Met Fietslabyrint fietst u langs de bekende bezienswaardigheden waaronder de Grote Markt, het stadhuis van Brussel, de Munt, het standbeeld van Manneken Pis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de Kapellekerk, het Museum voor de Schone Kunsten, het Europees Parlement en het koninklijk paleis. U zult zelfs langs een stadsmuur fietsen die de meeste toeristen niet kennen.List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Grote Markt - Brussel Grote Markt

Martelarenplein - Brussel Martelarenplein

Oude stadsmuren - Brussel Oude stadsmuren

Justitiepaleis in de achtergrond - Brussel Justitiepaleis in de achtergrond

Manneken Pis - Brussel Manneken Pis

Europees Parlement - Brussel Europees Parlement

Statistieken

Beslissingspunten: 35
Eindpunten: 20
Kilometers: 28
Totale tijdsduur: 03:07
Soort: Met keuzes
Drukte: 4/4

Locatie op de kaart

map
map

Tags

Europa België Historisch Hoofdstad

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook