- Keuze uit meer dan 260 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“Hé, daar heb ik vroeger op school gezeten.“

Woerden

Afstand
01 uur en minuten
Afstand
9 km
Woerden De geschiedenis van Woerden gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd, toen het gesticht werd onder de naam Castellum Laurium. Uit de Middeleeuwen stammen gebouwen als het Kasteel van Woerden (1410), het Stadhuis (1501) en molen de Windhond (1755) en die staan er nog steeds. De laatste is vernoemd naar een hazewindhond, een naam die vroeger vaker aan molens werd gegeven.
Van wat recenter datum is de grote Sint-Bonaventura kerk (1892) met zijn ruim 77 meter hoge toren een in het oog springende verschijning.
Tijdens een grote hongersnood in de tachtigjarige oorlog gebeurde naar verluidt het Wonder van Woerden, ook wel het Viswonder. De bevolking in de belegerde stad dreigde de hongerdood te sterven, totdat plotseling een grote school grote vissen de stad binnenkwam via de Oude Rijn, en op die manier de Woerdenaren redde van de Spanjaarden.

De fietstocht gaat door het oude centrum, langs de Petruskerk, de Bonaventurakerk, het Stadhuis en het Kasteel van Woerden.List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Kerkplein - Woerden Kerkplein

De Kazerne - Woerden De Kazerne

Molen de Windhond - Woerden Molen de Windhond

Stedehuys - Woerden Stedehuys

Kasteel Woerden - Woerden Kasteel Woerden

 - Woerden

Statistieken

Beslissingspunten: 13
Eindpunten: 10
Kilometers: 9
Totale tijdsduur: 01:
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/4

Locatie op de kaart

map

Tags

Europa Nederland

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook