- Keuze uit meer dan 260 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“Ach, mag ik nog eventjes doorfietsen?“

Meppel

Afstand
01 uur en 21 minuten
Afstand
12 km
Meppel Meppel heeft een aantrekkelijk historisch centrum met grachten die namen dragen als Keizersgracht en Prinsengracht. Mede daardoor wordt Meppel wel het ‘Mokum van het noorden’ genoemd. In het wapen kun je een aantal historische kenmerken van de stad aflezen. De drie klaverbladeren staan voor de weidegrond rond Meppel die zorgde voor een levendige landbouw; drie zwarte rechthoekjes stellen turven voor en staan voor de veenafgravingen en de turfhandel; de tien zilveren penningen in de rode rand vertegenwoordigen de tien zakken graan die het dorp Meppel met ingang van 1422 aan de kerk van het naburige Kolderveen betaalde. 
Meppel kent een aantal havens die te bereiken zijn vanaf het Meppelerdiep en in verbinding staan met het IJsselmeer. Door het rijke handelsverleden van Meppel zijn er veel mooie gebouwen in de stad zoals de Watertoren, de molens De Weert en De Vlijt, het Wilhelminapark en het station.  

De fietstocht komt onder anderen langs molen De Vlijt, de Stoombootkade, het Drukkerijmuseum, molen de Weert, de Grote Kerk en het station.  List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

 - Meppel

 - Meppel

 - Meppel

Grote Kerk - Meppel Grote Kerk

 - Meppel

Molen de Vlijt - Meppel Molen de Vlijt

Statistieken

Beslissingspunten: 17
Eindpunten: 8
Kilometers: 12
Totale tijdsduur: 01:21
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/4

Locatie op de kaart

map

Tags

Europa Nederland

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook