- Keuze uit meer dan 250 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“De vorige keer ging ik hier naar links, nu wil ik naar rechts.“

Soest

Afstand
02 uur en 44 minuten
Afstand
25 km
Soest Soest is een gemeente in de provincie Utrecht, met vele duinen, bossen, heide en weilanden. Het oudste gebouw in Soest is de Oude Kerk, die is gebouwd in 1350. Deze kerk staat aan de rand van natuurgebied de Engh (Soester Engh), een langgerekte zandheuvel, waarbij het hoogste punt zo’n 18 m boven de zeespiegel ligt.

Tussen Soest en Baarn ligt Paleis Soestdijk. Paleis Soestdijk werd gebouwd rond 1650 door de burgemeester van Amsterdam en Willem III groeide er op. Toen Paleis het Loo werd gebouwd rond 1690 werd het niet meer zo vaak gebruikt. Wel als zomerverblijf, tot Juliana er eind jaren ‘30 haar permanente woning van maakte.  

Vanuit het startpunt van de fietsroute kan voor verschillende routes gekozen worden. Zo kan er bijvoorbeeld door natuurgebied de Engh worden gefietst, met de stellingsmolen "De Windhond",  naar de zandverstuivingen in de de Soester Duinen, langs de Oude Kerk, naar openluchttheater “Cabrio” of natuurlijk naar Paleis Soestdijk!List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

 - Soest

 - Soest

 - Soest

 - Soest

 - Soest

 - Soest

Statistieken

Beslissingspunten: 16
Eindpunten: 14
Kilometers: 25
Totale tijdsduur: 02:44
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/4

Locatie op de kaart

map
map

Tags

Europa Nederland Dorp

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook