- Keuze uit meer dan 260 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“Wat hebben ze deze straat mooi opgeknapt.“

Leiden

Afstand
02 uur en 30 minuten
Afstand
23 km
Bekijk onze video
Leiden De historische stad Leiden is gelegen in de provincie Zuid-Holland. Leiden is historie en nu, getuige de diverse beroemdheden door de eeuwen heen. Het is de stad van schilder Rembrandt van Rhijn, cabaretier Jochem Myjer en DJ Armin van Buuren.

De Sleutelstad, de bijnaam van Leiden, heeft de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast is de stad bekend om de rijke geschiedenis en de oude binnenstad, met grachten, monumentale gebouwen en hofjes.

De fietstocht die gereden kan worden loopt bijna geheel door het historische centrum. Steegjes, pleintjes en alles wat Leiden zo karakteristiek maakt is in deze route opgenomen. Leiden is ook echt een waterstad met prachtige grachten en singels. Zo zijn er 46 bruggen waar overheen gefietst kan worden. De Sleutelstad staat ook bekend om zijn zeer oude gebouwen in het centrum. Zo wordt er gefietst door de oude stadspoorten, langs twee molens, de sterrenwacht, het stadhuis met de breedste renaissancegevel van Nederland en natuurlijk de vele oude kerken, zoals de Pieterskerk en de Hooglandse Kerk.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 16 en 18 minuten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 138 minuten aan beeldmateriaal van Leiden. De fietsers zullen dan ook aardig wat moeten fietsen om elk steegje te ontdekken dat Leiden rijk is.List-item Terug naar het overzicht

Bekijk de beelden

Mooiste spots van deze fietstocht

Rembrandtbrug - Anno 1983 - Leiden Rembrandtbrug - Anno 1983

Morspoort (Leiden) - Anno 1669 - Leiden Morspoort (Leiden) - Anno 1669

Pieterskerk - Anno 1366 - Leiden Pieterskerk - Anno 1366

Galgewater - Leiden Galgewater

Doelengracht - Leiden Doelengracht

Statistieken

Beslissingspunten: 26
Eindpunten: 19
Kilometers: 23
Totale tijdsduur: 02:30
Soort: Met keuzes
Drukte: 4/4

Locatie op de kaart

map
map

Tags

Europa Nederland Grachten Historisch Stad

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook