- Keuze uit meer dan 260 routes
- Onderweg kiezen
- Met echt omgevingsgeluid
- CE gemarkeerd
“Ik hoorde weer de geluiden van de tram, net als vroeger.“

Amsterdam

Afstand
04 uur en 44 minuten
Afstand
43 km
Bekijk onze video
Amsterdam Iedereen kent Amsterdam als hoofdstad van Nederland. Toch is Amsterdam als één van de weinige hoofdsteden in Europa een plek waar het parlement zich niet heeft gevestigd. Het is wel één van de mooiste steden met de meeste rijksmonumenten (7150) van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd want toen Amsterdam in de Gouden Eeuw kwam werd het één van grootste handelssteden ter wereld. Amsterdam was toen nog een stuk kleiner en telde 60.000 inwoners. De Gouden Eeuw was de tijd dat de vele grachten werden gegraven, de pakhuizen werden gebouwd en veel bruggen werden aangelegd. Op dit moment heeft Amsterdam ongeveer 1280 bruggen. Veel bruggen hebben een romantische uitstraling en kom je tegen als je deze route gaat fietsen. Je zal ook een keer moeten wachten op de Magere brug die open staat.

De fietstocht door Amsterdam is een zeer uitgebreide fietstocht waarbij de fietser door het hele centrum kan fietsen. Juist omdat Amsterdam zoveel mooie plekjes heeft is er meer dan 60 km aan route gefilmd. De fietser zal langs de Waag, de Jordaan, de Dam, het Koninklijk Paleis, Artis, het Anne Frank huis, het Vondelpark, het Rijksmuseum, de 9 straatjes en alle andere bekende plekken in Amsterdam fietsen.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 18 en 20 minuten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 450 minuten aan beeldmateriaal van Amsterdam. Er is dus heel wat te fietsen in Amsterdam.List-item Terug naar het overzicht

Bekijk de beelden

Mooiste spots van deze fietstocht

Dam - Amsterdam Dam

Rijksmuseum - Amsterdam Rijksmuseum

Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam

Magere Brug - Amsterdam Magere Brug

Amsterdam

Amsterdam

Statistieken

Beslissingspunten: 46
Eindpunten: 15
Kilometers: 43
Totale tijdsduur: 04:44
Soort: Met keuzes
Drukte: 4/4

Locatie op de kaart

map
map

Tags

Europa Nederland Grachten Historisch Hoofdstad Stad

Andere fietstochten

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook