Haarlem

Nederland

Haarlem Haarlem is een zeer oude stad met een prachtig historisch centrum. Dit centrum is omringd door singels en grachten die nog steeds de grens aangeven van de binnenstad. Dwars door de binnenstad stroomt het Spaarne en precies in het midden staat de indrukwekkende Grote of St. Bavokerk (80 meter hoog) die dan ook het centrum domineert. Op het daarnaast gelegen Grote Markt wordt nog steeds markt gehouden. De binnenstad telt 1149 rijksmonumenten en komt daarmee op plek 6 in Nederland.

Haarlem heeft ook nog een zeer oud station waarbij de plek zich binnen de singels bevindt terwijl dit in veel Nederlandse steden net daarbuiten is.

Die fietser zal langs de vele bezienswaardigheden fietsen die Haarlem rijk is. Zo zal er gefietst worden langs de Waag, Molen de Adriaan, de Grote Markt, de Grote of St. Bavokerk, de Amsterdamse Poort, de Groenmarktkerk, de vele hofjes en natuurlijk de grachten.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 18 en 20 minuten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 150 minuten aan beeldmateriaal van Haarlem.

List-item Terug naar het overzicht

Statistieken

Beslissingspunten: 23
Eindpunten: 16
Kilometers: 21 km
Totale tijdsduur: 2 uur en 16 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Locatie op de kaart

Haarlem
map

Mooiste spots van deze fietstocht

Amsterdamse Poort - HaarlemAmsterdamse Poort

Grote Markt en de Grote of St. Bavokerk - HaarlemGrote Markt en de Grote of St. Bavokerk

 - Haarlem

Groot Heiligland - HaarlemGroot Heiligland

Waag - HaarlemWaag

Station Haarlem - HaarlemStation Haarlem

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook