Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni. Lees meer over onze aangepaste bereikbaarheid

Eindhoven

Nederland

Eindhoven Eindhoven wordt ook wel ‘de lichtstad’ genoemd. Vaak associeert men dit met de aanwezigheid van gloeilampenfabriek Philips in de stad, maar oorspronkelijk komt deze benaming van de luciferindustrie. Eindhoven was daarvoor zeer geschikt door de aanwezigheid van populieren en goedkope arbeid in de tweede helft van de 19e eeuw.

Philips is wel een belangrijke aanwezigheid in de stad met veel oude fabrieksgebouwen en moderne architectuur, zoals de Lichttoren en het Philips stadion.  Eindhoven organiseert elk jaar de Dutch Design Week waar de Dutch Design Awards worden uitgereikt en een week lang op verschillende locaties in de stad werk van vormgevers en productontwerpers te zien is.

Beatrix voerde de adellijke titel Barones van Eindhoven toen zij prinses was en Koning Willem-Alexander voert sinds de troonswisseling de titel Baron van Eindhoven.

Een wijk in Eindhoven die de afgelopen jaren sterk in opkomst is is Strijp-S, voormalig bedrijventerrein van onder andere Philips. Vroeger stond het bekend als ‘de verboden stad’ omdat het niet vrij toegankelijk was, behalve voor de duizenden mensen die in de fabrieken werkten. Tegenwoordig hebben vele gebouwen een nieuwe functie gekregen en is de wijk een bruisend hart van de creatieve industrie.  

Met Fietslabyrint fietst u onder andere langs het Philips stadion, het station, het stadhuis, de Lichttoren en de Witte Dame.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 20
Eindpunten: 12
Kilometers: 15 km
Tijdsduur: 1 uur en 34 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart

Europa

Wereld

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook