Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni. Lees meer over onze aangepaste bereikbaarheid

Woerden

Nederland

Woerden De geschiedenis van Woerden gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd, toen het gesticht werd onder de naam Castellum Laurium. Uit de Middeleeuwen stammen gebouwen als het Kasteel van Woerden (1410), het Stadhuis (1501) en molen de Windhond (1755) en die staan er nog steeds. De laatste is vernoemd naar een hazewindhond, een naam die vroeger vaker aan molens werd gegeven.
Van wat recenter datum is de grote Sint-Bonaventura kerk (1892) met zijn ruim 77 meter hoge toren een in het oog springende verschijning.
Tijdens een grote hongersnood in de tachtigjarige oorlog gebeurde naar verluidt het Wonder van Woerden, ook wel het Viswonder. De bevolking in de belegerde stad dreigde de hongerdood te sterven, totdat plotseling een grote school grote vissen de stad binnenkwam via de Oude Rijn, en op die manier de Woerdenaren redde van de Spanjaarden.

De fietstocht gaat door het oude centrum, langs de Petruskerk, de Bonaventurakerk, het Stadhuis en het Kasteel van Woerden.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 13
Eindpunten: 10
Kilometers: 9 km
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart

Europa

Wereld

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook