Zaandam

Nederland

Zaandam Aan weerszijden van de Zaan ligt het Noord-Hollandse Zaandam, een stad die in de 17e en 18e eeuw beroemd was om zijn scheepsbouw. Ook voor de voedingsmiddelenindustrie en houthandel was Zaandam een belangrijke plaats. Tientallen jaren zaagden de vele windmolens in de Zaanstreek hout voor de scheepsbouw, woningen, pakhuizen en molens. Verschillende houten huizen en molens zijn nog steeds te bezichtigen aan de Zaanse Schans.

De fietsroute door Zaandam gaat onder meer langs de Westzijderkerk en traditionele houten woningen, maar ook langs het moderne Intellhotel met de opvallende gevel die uit allerlei Zaans groene huisjes bestaat.

List-item Terug naar het overzicht

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Statistieken

Beslissingspunten: 12
Eindpunten: 9
Kilometers: 16 km
Totale tijdsduur: 1 uur en 46 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3
Zaandam
map

Locatie op de kaart

Zaandam
map

Mooiste spots van deze fietstocht

 - Zaandam

 - Zaandam

 - Zaandam

 - Zaandam

 - Zaandam

 - Zaandam

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook