Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni. Lees meer over onze aangepaste bereikbaarheid

Harlingen

Nederland

Harlingen Harlingen is één van de Friese elf steden, de elf plaatsen in Friesland die stadsrechten verkregen  en waar de schaatsmarathon Elfstedentocht naar is vernoemd. In de middeleeuwen werd de Ludingakerk en gelijknamig klooster gesticht. De monniken van dit klooster groeven grachten om de handelsvaart beter mogelijk te maken. Hierdoor werd het klooster  één van de rijkste in Friesland en het gebied eromheen zo belangrijk dat het stadsrechten kreeg. Vanuit Harlingen zijn de waddeneilanden bereikbaar met regelmatige veerdiensten naar Terschelling en Vlieland.  De stad kent nog oude verdedigingswerken en pakhuizen, zoals de Brittania, De Blauwe Hand, De Hamer, Java en Sumatra. Ook zijn er in Harlingen veel gevelstenen terug te vinden, overblijfselen uit een tijd dat men nog geen huisnummers hanteerde. Ze zijn vaak op een opvallende plaats aangebracht, soms als ornament. Veel gevelstenen in de stad zijn gerestaureerd en laten de geschiedenis van het huis zien, door bijvoorbeeld welk beroep in het huis is uitgeoefend.  

De fietstocht komt onder anderen langs het voormalig kantongerecht, de Hervormde kerk, de Rooms-Katholieke kerk aan de oude Zuiderhaven, de Vuurtoren en de Nieuwe Voorhaven.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 8
Eindpunten: 6
Kilometers: 9 km
Tijdsduur: 56 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart

Europa

Wereld

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook