Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni. Lees meer over onze aangepaste bereikbaarheid

Baarn

Nederland

Baarn Baarn ligt in de provincie Utrecht aan de rivier de Eem. Tussen 1948 en 1980 was Baarn een koninklijke residentie, koningin Juliana woonde er op Paleis Soestdijk. De huidige dorpskern rond de Brink ontstond op deze plaats in de vroege 14e eeuw, in deze periode werd ook de Pauluskerk gebouwd. In de middeleeuwen stonden in de groene omgeving van Baarn een aantal kastelen, zoals Huis Ter Eem bij Eembrugge, kasteel Hamelenberg bij de Oude Melm in Soest, ridderhofstad Drakenburg en bij Lage Vuursche kasteel Drakensteyn.  In de gouden eeuw werd Baarn een geliefde locatie voor buitenplaatsen van de rijke kooplui uit Amsterdam. Deze buitenhuizen bestonden vaak uit één woonlaag. Later werden er nog veel villa’s bijgebouwd, die over een verdieping beschikten en vaak een torentje hadden van waaruit men uitzicht had op de Zuiderzee. Kasteel Groeneveld is ook zo’n buitenplaats. Paleis Soestdijk werd gebouwd rond 1650 door de burgemeester van Amsterdam en Willem III groeide er op. Toen Paleis het Loo werd gebouwd rond 1690 werd het niet meer zo vaak gebruikt. Wel als zomerverblijf, tot Juliana er eind jaren ‘30 haar permanente woning van maakte.  

De fietsroute komt langs een aantal historische villa’s zoals Kasteel Groeneveld, Paleis Soestdijk en Villa Rusthoek, het stadscentrum rond de Brink en de Pauluskerk, het treinstation en langs de rivier de Eem.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 14
Eindpunten: 10
Kilometers: 19 km
Tijdsduur: 2 uur en 4 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 1/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart

Europa

Wereld

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook