Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni. Lees meer over onze aangepaste bereikbaarheid

Leiden - Waterfietsen

Nederland

Leiden - Waterfietsen Leiden is een echte waterstad. Aan de oever van de Rijn ontstond een nederzetting. Er werden houten huizen, ambachtelijke werkplaatsen en molens gebouwd langs het water. Handel werd bedreven via het water. Singels en grachten werden gegraven om de doorvoer nog beter te laten verlopen. Het maakte Leiden een welvarende stad. Daarnaast werden de grachten gebruikt als verdedigingslinie en als 'afvalbak', wegens het nog ontbreken van riolering en in andere gevallen omdat iets weggooien in het water 'lekker makkelijk&' was. Kijkend naar de studentenfietsen in de gracht wordt daar door sommige studenten nog steeds zo over gedacht.

De 'gewone' fietstocht maakt plaats voor een echte waterfietstocht. De waterfietser bekijkt Leiden vanaf het water samen met de meeuwen die af en toe te horen zijn. Behalve de meeuwen is ook het klotsende water tegen de waterfiets, de mensen op de kade, andere vogels en nog veel meer te horen. Onderweg wordt er gefietst langs (boot)terrasjes, bootjes, oude herenhuizen en onder de vele bruggen waarbij moet worden opgepast voor het hoofd. Vele bekende grachten worden gepasseerd zoals het Rapenburg, de Nieuwe en de Oude Rijn.

In deze fietstocht kan er onderweg niet worden gekozen welke route de waterfietser neemt.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Eindpunten: 1
Kilometers: 3 km
Tijdsduur: 29 minuten
Soort: Zonder keuzes
Drukte: 1/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart

Europa

Wereld

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook