Den Bosch

Nederland

Den Bosch Alhoewel de naam Den Bosch vaak gebruikt wordt, is de echte naam nog steeds ’s-Hertogenbosch. De naam Den Bosch wordt wel al langer gebruikt dan ’s-Hertogenbosch.
 
Deze bekende stad in Nederland heeft nog een zeer mooi en oud historisch centrum met prachtige bouwwerken. Het heeft ruim 500 rijksmonumenten. Vooral de kathedrale basiliek Sint-Jan Evangelist is een buitengewoon prachtig monument. Wat Den Bosch uniek maakt is de Binnendieze. Aangezien er vroeger in de stad nog nauwelijks plek was om te bouwen gingen ze maar op het water bouwen. Hierdoor krijg je smalle watertjes die via lange tunnels door de stad kruisen. Tevens bezit deze stad het oudste bestaande bakstenen huis. Dit is de Moriaan gelegen aan de Markt.
 
Deze fietstocht zal de bekende plekken van Den Bosch passeren zoals de Markt, het stadhuis, de vestigingsmuren, de Smalle Haven-Gruijterpassage en natuurlijk de Sint-Jan Evangelist.
 
Onderweg kan er gekozen worden wat deze fietstocht zeer uitgebreid maakt.

List-item Terug naar het overzicht

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Statistieken

Beslissingspunten: 28
Eindpunten: 14
Kilometers: 17 km
Totale tijdsduur: 1 uur en 51 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3
Den Bosch
map

Locatie op de kaart

Den Bosch
map

Mooiste spots van deze fietstocht

Ruische Poort - Den BoschRuische Poort

De Moriaan - Den BoschDe Moriaan

Stadhuis - Den BoschStadhuis

Natuurgebied Het Bossche Broek - Den BoschNatuurgebied Het Bossche Broek

Sint-Janskathedraal - Den BoschSint-Janskathedraal

Binnendieze - Den BoschBinnendieze

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook