Feestelijke opening op de dialyseafdeling met Fietslabyrint

Donderdag 9 juli waren wij bij de officiële opening van het nieuwe Fietslabyrint op de dialyseafdeling van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Voor vele dialysepatiënten is Fietslabyrint niet geheel onbekend. De afgelopen jaren huurde de afdeling een Fietslabyrint, zodat patiënten tijdens hun dialysebehandeling kunnen bewegen. Dialysepatiënten zijn door hun ziekte vaak moe en hebben minder spierkracht. Fietslabyrint maakt het mogelijk om de behandeling effectiever te maken en het zorgt tegelijkertijd voor een heleboel positieve effecten. De bloeddruk daalt minder, de patiënt heeft minder last van kramp, minder botontkalking en voelt zich fitter. Daarnaast zorgt het fietsen voor de nodige afleiding en ontspanning.

Dankzij de inzet van patiënten, personeel, families, het Rijnstate Vriendenfonds en Jenny Bakker, dialyseverpleegkundige en initiatiefnemer van de actie, is het eindelijk gelukt om het streefbedrag in te zamelen.

Met slingers aan het plafond, lekkere gebakjes en een rode strik om het Fietslabyrint heen opende Jenny Bakker feestelijk de Tour de Dialyse. Met vijf prachtroutes had meneer Tolboom de primeur en mocht de eerste fietstocht van de Tour de Dialyse fietsen. Een geslaagde dag!

Wij wensen de dialyseafdeling van ziekenhuis Rijnstate veel plezier met het gebruik van Fietslabyrint!

© 13-07-2020
Feestelijke opening op de dialyseafdeling met Fietslabyrint
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook