Drie manieren om voor 2021 nog een Fietslabyrint aan te schaffen

Ondanks een ongekend warme zomer is de herfst nu echt aangebroken en gaan we langzaamaan richting het einde van 2020. Voor velen een opluchting na zo’n bewogen jaar, maar toch zijn er een aantal dingen die nog bij de afsluiting van dit jaar komen kijken. Zo ook het opmaken van bepaalde jaarbudgetten. Veel zorginstellingen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid voor een proefopstelling van het Fietslabyrint en zelf ervaren hoeveel plezier uit fietsen door (on)bekende routes gehaald wordt. Maar wat als je nu echt een Fietslabyrint wilt aanschaffen? We leggen je hieronder graag uit wat de mogelijkheden zijn voor het financieren, mochten de beschikbare budgetten niet (geheel) voldoende zijn.

Een stukje Waardigheid & Trots
Dit jaar kun je nog aanspraak maken op de subsidie Waardigheid & Trots. Dit ‘geldpotje’ is opgezet om structureel extra middelen beschikbaar te maken voor de kwaliteitsverbetering in verpleeghuizen. Deze middelen worden ingezet voor een zinvolle daginvulling voor bewoners en het versterken van deskundigheid van personeel. Vele zorginstellingen gebruikten deze subsidie om een Fietslabyrint te financieren! Als je gebruik wilt maken van Waardigheid & Trots kun je een plan schrijven en dat indienen bij het eigen zorgkantoor. Meer informatie vind je hier.

Haal de specialist erbij  
Fondsenwerving is een vak apart. Het wereldje is klein en elk fonds moet op een andere manier benaderd worden. Dat is lastig en daarom heeft Fietslabyrint een samenwerking opgezet met Timpa’s Projects. Timpa’s Projects is een kleinschalige organisatie die zich richt op de sectoren welzijn en recreatie en kan hen volledig ontzorgen op het gebied van fondsenwerving. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek, waarin jullie doornemen wat de wensen en behoeften zijn. Een gesprek met Timpa’s Projects is geheel vrijblijvend en werkt op basis van no cure, no pay. Meer informatie over Jos Timmermans en fondsenwerving vind je hier.

Durf te vragen: crowdfunding!
Er is helemaal niets mis met om hulp vragen, ook niet wanneer het om het financieren van een Fietslabyrint gaat. Het zal maar net zo zijn dat er nog maar een klein gedeelte van het budget over is en het is niet genoeg! Vele anderen gingen je voor en organiseerden de meest creatieve manieren om geld op te halen om het restant bij elkaar te krijgen. Zo schaatste een dialyse-verpleegkundige maar liefst 200 kilometer om geld op te halen. Liever wat minder uitputtend? In Schiedam werd een drive-in bioscoop georganiseerd en de opbrengst werd geschonken aan de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis die er een Fietslabryint van kochten. Liever iets kleinschaliger? Er zijn ook ‘bake sales’ (het verkopen van zelfgebakken taarten, cakes en andere heerlijkheden), statiegeld-inzamelingen en collectebussen opgezet. Alle beetjes helpen immers!

Enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefopstelling of offerte aanvragen. Mocht je er echt niet uitkomen met de financiering, overweeg dan eens onze huurmogelijkheid. Neem contact op voor meer informatie!


© 01-10-2020
Drie manieren om voor 2021 nog een Fietslabyrint aan te schaffen
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook