Fietslabyrint zet partnership op met BORO*ATELIER

Als jonge organisatie met een hart voor mensen, is Fietslabyrint bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Naast dat wij onze eigen productie zo duurzaam mogelijk proberen te houden, willen we het liefst samenwerken met partners die dat ook doen. Zo ook voor onze mondkapjes en de beroemde tote bags die bij elke bestelling meegeleverd worden. Onze zoektocht naar een duurzame partner voor deze textielbenodigdheden bracht ons al snel bij het BORO*ATELIER, een duurzaam en sociaal textielproductie atelier gevestigd in Amsterdam. In Nederland is het BORO*ATELIER de expert als het gaat om natuurlijk verven voor middel- en grootschalige productie. Wij zijn hartstikke blij met dit jonge bedrijf als partner en hun mooie missie om de textielindustrie socialer en duurzamer te maken. Fietslabyrint bestelt daarom voortaan haar mondkapjes en katoenen tassen bij BORO*ATELIER, zodat we kunnen bijdragen aan een socialere en duurzamere maatschappij! Om je wat beter kennis te laten maken met deze ambitieuze onderneming, stellen we BORO*ATELIER graag aan je voor aan de hand van vijf vragen aan Jonne Bosselaar, verantwoordelijk voor Sales & Innovatie bij het atelier.
 
Kun je kort uitleggen wat BORO*ATELIER doet?
“BORO*ATELIER is een duurzaam en sociaal textiel productie atelier, gevestigd in Amsterdam - gespecialiseerd in natuurlijk verven. In Nederland is het BORO*ATELIER de expert als het gaat om natuurlijk verven voor middel- en grootschalige productie. Naast verven bieden wij ook naaien en zeefdrukken met natuurlijke inkt aan in ons atelier.
Onze productie is zo duurzaam en sociaal mogelijk. Zo werken we zoveel mogelijk met biologisch gecertificeerde stoffen, stof resten en andere gerecyclede materialen. Daarnaast zijn onze makers zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werkzoekenden en statushouders. Wij bieden hen een plek om zich thuis te voelen en zichzelf te ontwikkelen. Zo maken we de textielindustrie duurzamer en socialer.
Boro staat in het Japans voor “gebruik alles, verspil niets”. Textielproductie, zonder verspilling van grondstoffen en talent! De komende jaren willen we uitgroeien tot hét kenniscentrum voor zowel duurzaam ondernemen als natuurlijk verven. Zo willen we bijvoorbeeld de komende jaren op zoek naar producten waar we mee kunnen verven, die nu nog bestempeld worden als afvalproducten.”
 
Hoe zijn jullie ontstaan?
“BORO*ATELIER is vijf jaar geleden opgericht, met als voornaamste doel om armoede in Nederland te bestrijden. Lotje en Celia (de oprichters) kwamen tot de conclusie dat een plek bieden waar mensen kunnen werken en zichzelf ontwikkelen om daarmee door te stromen op de arbeidsmarkt wat hen betreft de beste optie hiervoor was. En daarnaast ook iets ondernemen dat bijdraagt aan een duurzamere wereld. Celia had ervaring met natuurlijk verven en daarmee was het idee voor BORO*ATELIER ontstaan.”
 
Wat willen jullie graag bereiken met Boro*Atelier, waarom is sociaal/maatschappelijk ondernemen voor jullie zo belangrijk?
“Duurzaam en sociaal ondernemen is wat ons betreft de toekomst. Overheden trekken zich steeds meer terug op dit vlak en het zakenleven kan een grote rol spelen in het vullen van de ontstane gaten. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een plek geven om te komen en zichzelf te ontwikkelen is een goede manier om ons steentje hierin bij te dragen. Daarbij komt dat onze wereld steeds meer vervuild raakt en de textielindustrie heeft hier een groot aandeel aan. Door zo duurzaam mogelijk te werken willen we ook deze industrie minder vervuilend maken.”
 
Zijn er tips die je aan andere ondernemers zou willen geven met betrekking tot maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) of duurzaamheid?
“Ten eerste is maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen ontzettend leuk. Buiten je bedrijf ben je nog bezig met een ander, groter doel. Wat we andere ondernemers willen meegeven: gewoon doen, zonder er teveel bij na te denken. Ondernemen is altijd spannend en dat is ook zeker voor MVO. Je zal altijd tegen dingen aan blijven lopen die je van te voren niet had voorzien. Maar je leert gaandeweg en je krijgt vooral dingen voor elkaar door gewoon te doen.”
 
Wat hebben jullie gemeen met Fietslabyrint?
“Fietslabyrint is net als het BORO*ATELIER een bedrijf dat echt oog heeft voor mensen. Goed kijken naar wat mensen nodig hebben en daar op een creatieve manier op inspelen!”
De mondkapjes en katoenen tassen die Fietslabyrint gebruikt zijn vanaf nu afkomstig uit de duurzame en sociale productie van onze nieuwste partner. Op deze manier dragen we ons steentje bij aan het realiseren van een sociale en duurzame textielindustrie. Benieuwd naar hoe de mondkapjes tot stand zijn gekomen? Volg @Fietslabyrint op Facebook en Instagram voor een kijkje achter de schermen!

 
© 18-12-2020
Fietslabyrint zet partnership op met BORO*ATELIER
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook