Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni

Keurmerk leidt tot betere zorg voor kwetsbare ouderen

23-06-2016
Het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis stimuleert ziekenhuizen om betere zorg te verlenen aan kwetsbare ouderen tijdens hun ziekenhuisopname. Uit onderzoek is gebleken dat één op de drie zeventigplussers er na ontslag in het ziekenhuis slechter aan toe is dan voor de opname, en dat komt niet door de ziekte waarvoor ze opgenomen werden. Met het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis proberen de gezamenlijke ouderenbonden hier verandering in te brengen. Beweging voor oudere patiënten is een van de criteria waaraan extra aandacht wordt besteed.
 
10 dagen niet bewegen, lichamelijk 15 jaar achteruit
Tien dagen in bed betekent voor kwetsbare ouderen een fysieke achteruitgang van maar liefst vijftien jaar. Voldoende beweging tijdens de ziekenhuisopname kan dit voorkomen. Het Isala Ziekenhuis in Zwolle start daarom in september een pilot om kwetsbare ouderen in beweging te krijgen. Patiënten worden onder meer gestimuleerd om te fietsen met een Fietslabyrint en te eten in een speciaal ingerichte eetzaal in plaats van in bed.
 

Wilt u meer weten over het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis en de pilot van het Isala Ziekenhuis? Bekijk de video of lees het artikel Overijsselse ziekenhuizen zetten zich in voor betere ouderenzorg van RTV Oost.


 

 
 
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook