Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni

Ziekenhuis Gelderse Vallei motiveert patiënten om te bewegen

Lichamelijk en geestelijk in beweging blijven is erg belangrijk voor ziekenhuispatiënten en vooral voor oudere patiënten. Met één week in bed verliezen zij al snel een paar kilo spiermassa. Het herstel duurt lang en is meestal niet volledig. Om patiënten te motiveren om tijdens hun ziekenhuisopname te bewegen, heeft Ziekenhuis Gelderse Vallei twee Fietslabyrinten geplaatst op de afdelingen ouderengeneeskunde en dialyse.

Op de afdeling ouderengeneeskunde fietsen mensen met een Motomed vanuit hun rolstoel of gewone stoel. Patiënten kunnen fietsen onder begeleiding van de fysiotherapeut of activeitenbegeleiding, of samen met hun eigen familie.
 
Dialysepatiënten moeten vaak drie keer per week dialyseren. Tijdens hun behandeling kunnen ze fietsen met een speciale bedfiets. Door het fietsen hebben de patiënten minder kramp in hun benen en werken ze aan hun conditie. Het Fietslabyrint helpt de motivatie hoog te houden en maakt het fietsen uitdagend.
 
Fietslabyrint dialyseafdeling Ziekenhuis Gelderse Vallei
 
© 11-04-2018
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook