Uw Fietslabyrint krijgt een grote update

31-03-2019
Wie Fietslabyrint Grenzeloos bestelt, krijgt natuurlijk altijd de laatste versie van de software. Die krijgt u ook als u Fietslabyrint Grenzeloos al wat langer op uw afdeling heeft, maar dan met de jaarlijkse update. Meestal veranderen er met de update kleine, technische dingen. U merkt het misschien niet eens in het gebruik. Dit jaar is dat anders. Met de update komen er namelijk veel nieuwe mogelijkheden én zestig mooie routes bij. 
 

Slimme aanpassingen

Aan de fietservaring zelf verandert niets. En ook de gele en de blauwe knop blijven gewoon. Maar door de jaren heen hebben we heel wat ideeën gekregen over slimme aanpassingen aan Fietslabyrint. Dat het handig zou zijn om voor een keuzemoment even op de kaart te kunnen kijken bijvoorbeeld. Of de fietstocht ergens anders te beginnen dan normaal. Met de nieuwste update hebben we veel van die ideeën kunnen verwerken, zonder Fietslabyrint moeilijker in het gebruik te maken. 
 

Vernieuwde routekaart

De nieuwe versie van Fietslabyrint biedt de fietser, maar ook de begeleider nieuwe mogelijkheden. Een ander opstappunt op de route kiezen, gemakkelijker de kaart oproepen tijdens het fietsen, en op de kaart beter zien waar je terechtkomt met een keus voor links of rechts. In de praktijk betekent dat: verder kunnen fietsen waar de training de vorige keer geëindigd was, of eindelijk de Dappermarkt kunnen vinden. Daar zullen veel gebruikers blij mee zijn.
 

Eigen video’s fietsen

Ook een veelgehoorde wens, is om op het Fietslabyrint eigen filmpjes af te kunnen spelen. Met de nieuwe versie van Fietslabyrint kan dat. Gewoon met een USB-stick. Een zelfgefilmde fietsroute, een opgenomen voetbalwedstrijd, de musical van de kleinkinderen, of verjaardagsfelicitaties, het kan straks allemaal afgespeeld worden tijdens het fietsen. De USB-stick wordt meegeleverd met de update en hier staat meteen ook de gebruiksaanwijzing op.
 

Nieuwe routes en online updates

Sommige routes waren toe aan een update. Andere zijn helemaal nieuw. In totaal komen er met de nieuwe versie zestig nieuwe fietsroutes mee. Dat brengt het totale aantal routes op 310. Als het kan, wordt uw Fietslabyrint bovendien door ons verbonden met het internet. Zo komen toekomstige software-updates direct binnen en kunnen we problemen met een systeem op afstand oplossen. Is er geen internetverbinding mogelijk? Niet erg. Zonder internet werkt het Fietslabyrint natuurlijk ook.
 

We komen bij u langs

De komende tijd gaan we alle Fietslabyrinten langs voor de update, te beginnen in Den Haag. Omdat deze update nog handmatig gaat, kan het nog enige tijd duren voor uw Fietslabyrint aan de beurt is. We laten het u weten zodra uw update is ingepland.
 
Heeft u vragen over de update? Of heeft uw instelling nog geen Fietslabyrint Grenzeloos? Neem voor meer informatie contact met ons op. 
 
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook