Welkom bij Fietslabyrint

Leuk dat je via Dementiewinkel.nl bij Fietslabyrint terecht komt. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden die Fietslabyrint biedt voor de bewegingsvrijheid van je patiënten, bewoners of jezelf. Mensen die zelf niet meer op pad kunnen, laten we door Fietslabyrint weer van de hele wereld genieten. Fietslabyrint bestaat uit een compleet pakket onderdelen dat eenvoudig te gebruiken is en op locatie voor je wordt geïnstalleerd.

Virtual cycling with Bike Labyrinth

Wat is Fietslabyrint?

Fietslabyrint maakt het voor mensen die niet meer zelfstandig naar buiten kunnen, mogelijk om waarheidsgetrouwe virtuele, interactieve fietstochten te maken. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op keuzemomenten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil, wat zorgt voor een unieke ervaring. Fietslabyrint maakt het simpel om in beweging te blijven op een ongedwongen manier. Zo brengt Fietslabyrint een stukje buiten naar binnen.

Illustratie.jpg
 1. Met twee knoppen kunnen gebruikers een route starten, fietsen en bedienen.
 2. Door zelf te trappen op de hometrainer of bewegingstrainer, rijd je de route in het scherm. Zo ga je sneller door harder te fietsen. Niet alleen het beeld, maar ook de omgevingsgeluiden nemen fietsers mee in de beleving.
 3. De fietsroutes op het scherm zorgen voor herkenning, afleiding en gespreksstof, waardoor mensen langer fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren.
 4. Fietslabyrint kan op elke hometrainer worden aangesloten. Is er in jouw zorginstelling nog geen fiets aanwezig? Dan kan je verschillende bewegingstrainers bij ons bestellen.

Onze pakketten

Een Fietslabyrint pakket bestaat uit een 43 inch beeldscherm, verrijdbare standaard, computer met Fietslabyrintsoftware en bedieningsset.
Je kan kiezen tussen Fietslabyrint Zorgeloos en Grenzeloos. Het verschil? Bij Zorgeloos geniet je 5 jaar lang van Fietslabyrint en bij Grenzeloos 2 jaar. Met beide pakketten kun je door meer dan 600 plekken fietsen, zelf de richting kiezen en zo de wereld ontdekken. Na afloop van het pakket kun je heel eenvoudig je licentie verlengen.

Wat zijn de voordelen van Fietslabyrint?

 • Onbeperkt (offline) toegang tot meer dan 600 fietsroutes
 • Garantie* op alle onderdelen, hardware en software
 • Toegang tot 2 leuke spellen die het cognitief geheugen stimuleren
 • De mogelijkheid om zelf gefilmde routes te fietsen, met behulp van de USB-stick
 • Elk kwartaal eenvoudig 16 nieuwe routes downloaden
 • Keuzemomenten onderweg
 • Levensechte omgevingsgeluiden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Kan op elke hometrainer of bewegingstrainer worden aangesloten
 • Ga sneller door harder te fietsen
 • Bekijk op de kaart waar je fietst
 • 2 spellen die de hersenen stimuleren en het geheugen trainen
 • CE gemarkeerd

Fietslabyrint gratis uitproberen?

Dat kan natuurlijk. Vraag een gratis proefplaatsing aan en geniet twee weken van Fietslabyrint op jouw locatie. Zo weet je meteen wat je cliënten, patiënten of bewoners er van vinden.

Wat kost Fietslabyrint?

Je kunt Fietslabyrint aanschaffen vanaf €5.250,- incl BTW. Deze prijs is exclusief een bewegingstrainer en inclusief een aantal jaren toegang tot alle routes. We maken uiteraard graag een offerte op maat voor je. Deze kun je hier aanvragen. We kunnen je ook verschillende bewegingstrainers aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.


Nadat je toegang tot alle fietsroutes is verlopen, kun je deze steeds met 1 of meerdere jaren verlengen. Je betaalt hiervoor de dan geldende prijs. De toegang tot alle routes wordt niet stilzwijgend verlengd. Verleng je niet, dan vervalt de toegang tot alle fietsroutes, behalve de door jou geselecteerde 12 favoriete routes. Zonder Fietslabyrint Zorgeloos of Grenzeloos kun je geen gebruik maken van de nieuwe routes en de optie om extra routes te downloaden. Daarnaast vervalt ook het gebruikmaken van zelf gefilmde routes en de 2 spellen.