Fietslabyrint updaten

Wil je Fietslabyrint updaten? Door Automatisch Updaten aan te zetten heb jij altijd de nieuwste versie en nieuwste routes tot je beschikking. Updaten is alleen mogelijk als het Fietslabyrint systeem online is (aan de wifi is gekoppeld) en met een Fietslabyrint abonnement. Zorg eerst dat het systeem online staat.

In de handleiding vind je ook alle informatie. Klik hier om deze te downloaden.

Hoe zet ik Fietslabyrint online?

Fietslabyrint online zetten

 1. Ga naar Instellingen door op het tandwiel icoon rechtboven in het scherm te klikken met de aangesloten muis.
 2. Onder Update kun je je Fietslabyrint met het internet verbinden en de laatste software updates downloaden en installeren.Verbinden met internet via wifi
Sluit, naast de muis, ook een toetsenbord aan op een beschikbare USB-poort.

 1. Ga naar Instellingen en kies Update. Als Fietslabyrint nog niet met internet verbonden is, staat bij internetverbinding: ‘Offline’.
 2. Klik op de knop ‘Wifi instellen’.
 3. Zet met de muis het schuifje rechtsboven van ‘Uit’ op ‘Aan’.
 4. Klik op het gewenste wifi netwerk, voer het wachtwoord in met het toetsenbord, en klik op verbinden. Als er ‘verbonden’ onder de netwerknaam staat, is je Fietslabyrint verbonden met internet.
 5. Druk op de rechter muisknop om terug te keren naar Update. Achter ‘Internetverbinding’ staat nu ‘Online’.

Fietslabyrint Updaten

Wanneer Fietslabyrint online is kan je op de knop Update Controleren klikken. Als dit nodig is, verschijnt de optie Update Installeren. Klik hierop zodat je de nieuwste versie hebt en zonder zorgen nieuwe fietstochten kan downloaden.

Automatisch updaten
Als jouw Fietslabyrint altijd verbonden is met internet, kun je Automatisch Updaten inschakelen. Het systeem controleert zelf of er nieuwe updates beschikbaar zijn en downloadt deze zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Als de computer verbonden blijft met het internet, is het aan te bevelen Automatisch Updaten aan te zetten.

 1. Ga naar Instellingen, kies Update en zet Automatisch Updaten op AAN.
 2. Als er een nieuwe update gedownload is, verschijnt tijdens het opstarten van Fietslabyrint de melding ‘Update beschikbaar’ in beeld. Klik op OK om de update te installeren.
 3. Als je niet op OK klikt, start Fietslabyrint na 20 seconden op zonder de update te installeren.


Handmatig updaten

 1. Als jouw Fietslabyrint online is, wordt de knop ‘Update Controleren’ actief. Klik op deze knop om te controleren of er een update beschikbaar is voor jouw Fietslabyrint. Als dit het geval is, verschijnt de knop ‘Update Installeren’.
 2. Klik op ‘Update Installeren’. De update wordt nu gedownload.
 3. Klik vervolgens op ‘Openen’. Fietslabyrint start opnieuw op, waarna de update is geïnstalleerd.

Routes Downloaden

Ga na het updaten weer terug naar Instellingen. Klik vervolgens op Downloaden. Wanneer het systeem is aangesloten op het internet verschijnt er een overzicht met alle routes die je kan downloaden. Kom je er niet uit? Bekijk dan onze instructievideo.

Hoe download ik routes?

Staat het systeem niet meer online na het updaten?

Doorloop dan de volgende stappen.

 1. Ga naar de Instellingen door op het tandwiel icoon te klikken, ga vervolgens naar Update.
 2. Klik Verbind met Wifi.
 3. Nu staat er Geen netwerken beschikbaar.
 4. Klik op Netwerkinstellingen openen. Je komt nu bij de wifi instellingen.
 5. Scroll naar beneden tot je Wifi preferences ziet.
 6. Klik Turn on WiFi automatically.
 7. Klik Use location.
 8. Het is gelukt! Het systeem staat weer online en je kan weer fietsen.Lukt het toch niet of krijg je de melding "This is not a Bike Labyrinth certified device"? Neem dan contact op met Tamara via service@fietslabyrint.nl