De tien populairste routes van 2022

Het afgelopen jaar is er weer veel gefietst. Over het algemeen stappen Nederlanders minimaal één keer per week op de fiets. De jongeren van 12 t/m 18 fietsen het meest met wel 6 km per dag, maar het aantal gefietste kilometers neemt met de leeftijd steeds wat af. Zo zie je al een groot verschil in vergelijking met de leeftijdsgroep 65 t/m 75, die 3,5 km per dag fietste. Maar deze cijfers zijn natuurlijk zonder de gemaakte kilometers op Fietslabyrint.

Fietslabyrint populaire routes.png

Door heel Nederland zijn er weer ouderen, bewoners, cliënten en patiënten op de fiets gestapt met Fietslabyrint. Hoeveel kilometer er afgelegd is weten we helaas niet, maar we weten wel welke nieuwe routes het beste in de smaak vielen. We delen de top tien populairste routes en waarom jouw cliënt deze route ook echt moet uitproberen.

1. Santa Claus Village, Finland
We wisten natuurlijk al dat veel mensen dol zijn op de feestdagen, maar dat de Kerstman zijn woonplaats ook zo populair is heeft ons verrast! In korte tijd is deze route de populairste route van 2022 geworden. Misschien was het al het lekkere eten van de decembermaand… Genoeg redenen om gemotiveerd te zijn om te bewegen.

2. Monaco
Deze prachtige plek is zeker een bezoekje waard, wij snappen wel dat deze route zo populair is. Geniet van prachtige stranden, een grote stad en je voelt de warmte van de zon bijna door het TV-scherm heen (en als je hard genoeg fietst, voel je zeker weten de warmte).

Monaco.png
Monaco

3. Besançon, Frankrijk
Onder Nederlanders zijn Duitsland, Frankrijk, Spanje, België en Italië de meest bezochte bestemmingen voor een vakantie. Misschien ben jij of jouw cliënt weleens op vakantie in Besançon geweest. Herleef en bespreek je herinneringen samen of ontdek deze bijzondere stad met indrukwekkende citadel voor het eerst.

4. Larnaca, Cyprus
Dit jaar voegden we Cyprus als nieuw land toe op Fietslabyrint en gelukkig is dat bevallen. Zowel Larnaca als Nicosia staan in de top tien. Op het eiland bewonder je deze prachtige, aan zee gelegen stad rustig vanaf de fiets.

5. Nicosia, Cyprus
Ook de hoofdstad van Cyprus biedt prachtig uitzicht, alleen dan zonder uitzicht op de zee. Ontdek de vijf kilometer lange Venetiaanse vestingmuur en elf bastions. Daarnaast zie je hier indrukwekkende oude gebouwen, musea en monumenten. Echt een plek voor als je toe bent aan wat geschiedenis en cultuur.

6. Rovaniemi, Finland
Van het warme Cyprus gaan we weer terug naar het koude Rovaniemi, waar je ogen uitkijkt in de sneeuw. Bekijk onze video voor een voorproefje, dan weet je meteen waarom je deze route echt moet downloaden.

Probeer Fietslabyrint zelf 14 dagen gratis uit

7. Bordeaux, Frankrijk
Uiteraard staat dit geliefde vakantieland nog een keer in de top tien. Deze stad is perfect voor als je nog op een leuke stedentrip wilt, maar ook tijdens de virtuele fietsroute vermaak je je prima, het is namelijk een echte fietsstad! Fiets langs Place de la Bourse en de Miroir d’Eau en bewonder de oude binnenstad.

8. Delphi, Griekenland
Zijn jouw cliënten dol op Griekse mythologie en cultuur? Dan is een virtuele fietstocht door Delphi het leukste wat je kan doen. Misschien kunnen zij je interessante weetjes over de rijke geschiedenis van deze plaats vertellen. Eén ding is zeker, je kijkt je ogen uit!

9. Petra, Jordanië
Het is niet geheel een verrassing dat één van de zeven wereldwonderen de top tien van 2022 heeft gehaald. Deze magische route is een favoriet van vele reizigers en nu ook fietsers! Laat je betoveren door de smalle spelonken en het graf van de Pharao.

10. Kyiv, Oekraïne
Het is op meerdere manieren een bewogen jaar geweest en al helemaal in Oekraïne. Deze route is in 2021 opgenomen en toont een Kyiv uit een andere periode voor het land. Bijzonder om doorheen te fietsen.

Hebben jullie alle tien de routes al geprobeerd? Zo niet, download ze nu met een Fietslabyrint abonnement. Lees hier meer over het downloaden van routes.