'Ik zie plaatsen waar ik nooit kom, en ook nooit meer zal komen'

In België wordt Fietslabyrint steeds bekender. In ZORG Magazine staat een mooi artikel over hoe Fietslabyrint wordt ingezet in woonzorgcentra in Brugge. Mevrouw Willem (92) fietst drie keer per week: “Het is leuk om te doen”, vertelt ze met een glimlach. “Vooral omdat ik plaatsen zie waar ik nooit kom, en ook nooit meer zal komen.”

Het is echt fijn om te zien hoe de senioren zich amuseren. Ze komen op plaatsen waar ze nog nooit zijn geweest en ontdekken nieuwe dingen. De gemiddelde rit duurt een half uurtje, maar niemand vindt het erg om langer te fietsen. Het is pure ontspanning!

Martine Meganck, Adviseur seniorenzorg

Jeremy Celis, Fietslabyrintdistributeur in België, vult aan: “Klanten die Fietslabyrint hebben staan, zijn allemaal zeer tevreden over de aankoop. De realistische fietservaring zorgt ervoor dat de gebruiker zich aangenaam verliest in een bepaalde stad en niet meer alleen met het fietsen bezig is. Ook voor mensen met beginnende dementie biedt Fietslabyrint voordelen: ze zien kleine herkenningspunten. Je ziet mensen opbloeien als zij de stad herkennen waar zij zijn opgegroeid. Het is een herontdekking van de wereld die ze in het echt nooit meer zien: een mooier cadeau kun je senioren niet geven.”

Het volledige artikel lees je in ZORG Magazine van juni 2017.