Virtueel fietsen voor zorginstellingen

Fietslabyrint helpt cliënten, patiënten en bewoners om met plezier en zelfvertrouwen weer te bewegen. Met meer dan 700 interactieve fietsroutes in Nederland, Europa en de hele wereld valt er veel te zien en te beleven.

  • Fietslabyrint in ouderenzorg
    Voor elke bewoner, cliënt of patiënt

    Niet alleen ouderen fietsen virtueel. Fietslabyrint wordt ook veel gebruikt in ziekenhuizen, de gehandicaptenzorg en revalidatiecentra. Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn.

Gewoon vanuit je stoel

Ook als zelfstandig buiten fietsen niet meer kan, geniet je vanuit je stoel van een ontspannen fietstocht.

Ga je naar links of rechts?

De fietser neemt het heft weer in eigen handen door zelf te kiezen of hij naar rechts of links afslaat.

Eenvoudig te gebruiken

Met één druk op de knop staat Fietslabyrint aan en kan het fietsen beginnen.

Fietslabyrint voor

Reviews

Wij (10 huizen) van Kennemerhart zijn zeer blij met het fiets labyrint. Laatst nog hebben we met alle huizen een wedstrijd gehouden wie het eerst alle routes gereden heeft. Compleet met af teken lijst. Echt super leuk. Het stimuleerde de bewoners nog meer te fietsen.
Kennemerhart - Corinn de Bock
5
Bij onze locatie (Zorggroep NoordWest-Veluwe) wordt de fiets dagelijks (intensief) gebruikt. Soms zie ik zelfs meerdere stoelen staan, van mensen die hun beurt afwachten om erop te mogen. Tevens wordt de fiets gebruikt door een enkele externe deelnemer van de dagbegeleiding. Ook de fysiotherapeute maakt er geregeld gebruik van voor fysio/bewegingsoefeningen.
Zorggroep Noordwest-Veluwe
5
Vooral de mogelijkheid om eigen routes kunnen opnemen en invoeren is voor ons een grote meerwaarde. Zo kunnen we revalidanten in een veilige omgeving (foutloos) leren routes te fietsen die ze bij verlof en in een latere fase van de revalidatie in de eigen omgeving kunnen gaan rijden.
Maartens Kliniek - Dick Richards
5

Fietslabyrint voor zorginstellingen

Met Fietslabyrint kunnen cliënten, patiënten en bewoners virtueel binnen fietsen. Er zijn meer dan 700 interactieve fietstochten die je online kunt fietsen. Houdt iemand op met fietsen, dan stopt de fietsroute op het scherm. Dit stimuleert mensen om te blijven bewegen. Op kruispunten kiest de fietser zelf een richting; zo kan hij een stad, dorp of natuurgebied op verschillende manieren verkennen. De prachtige beelden en omgevingsgeluiden zorgen voor een realistische fietservaring, waardoor mensen weer plezier krijgen in bewegen.

Virtueel fietsen ouderen

Niet alleen ouderen fietsen virtueel met Fietslabyrint. Het wordt naast veelvuldig gebruik in de ouderenzorg ook veel gebruikt in de gehandicaptenzorg, revalidatiecentra en ziekenhuizen. Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn.

Hometrainer virtueel fietsen

Fietsen op een hometrainer of andere bewegingstrainer is zo veel aantrekkelijker. Het fietsen met Fietslabyrint zorgt voor herkenning, afleiding en gespreksstof, waardoor mensen langer fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren.