Virtueel fietsen ouderenzorg 3.png
Fietsla­by­rint ko­pen?
the Barn
Hoe doe ik dat?

Stel, je werkt in een zorginstelling en je bent enthousiast over Fietslabyrint. Het liefst wil je één of meerdere Fietslabyrint(en) aanschaffen, maar je zorginstelling heeft niet (alle) financiële middelen ter beschikking. Er zijn een hoop mogelijkheden om toch geld in te zamelen. En daar helpen we je graag bij!

  • Ouderenzorg2.png
    Maak een plan

    Daarnaast is het belangrijk om een goed plan uit te werken. Hoe zijn jullie van plan Fietslabyrint in te zetten? Wordt dit door iemand begeleid? Wordt Fietslabyrint een onderdeel van jullie beweegprogramma? Als je dit allemaal op een rijtje hebt, kan dit makkelijk aan mogelijke donateurs laten zien. Dit zorg voor voldoende bewijskracht om te overtuigen.

  • de Wael-Hexashots-55.jpg
    Wees concreet!

    Wees heel concreet in waarvoor je geld wil ophalen en wat dit voor gevolgen heeft. Veel fondsen, stichtingen en particulieren hebben geen goed beeld bij de toegevoegde waarde van bijvoorbeeld Fietslabyrint voor bewoners van zorginstellingen. Benoem daarom heel concreet wat het probleem op dit moment is voor de locatie en wat Fietslabyrint daaraan bijdraagt.

Zes manieren om Fietslabyrint te kopen

Onderzoek welke subsidies beschikbaar zijn voor projecten gericht op ouderenzorg, welzijn of gezondheid. Neem contact op met lokale overheden, stichtingen of andere organisaties die subsidies verstrekken en bekijk of je in aanmerking komt voor financiële steun.

Onderzoek of er fondsen of stichtingen zijn die zich specifiek richten op ouderenzorg of gezondheidsgerelateerde projecten. Dien een aanvraag in en beschrijf duidelijk het belang en de voordelen van Fietslabyrint. Bekijk hier onze lijst met fondsen en stichtingen.

Benader andere organisaties of instellingen die mogelijk geïnteresseerd zijn in het project en bekijk of er mogelijkheden zijn voor samenwerking. Dit kan bijvoorbeeld een lokale fietswinkel zijn die Fietslabyrint wil sponsoren of een organisatie die zich richt op gezondheidsbevordering bij ouderen.

Benader lokale bedrijven, ondernemers of organisaties en leg hen het belang van Fietslabyrint voor ouderen uit. Vraag of ze geïnteresseerd zijn in het sponsoren van het project. Bied verschillende sponsorpakketten aan, waarbij ze bijvoorbeeld hun bedrijfslogo op Fietslabyrint kunnen laten zien of andere vormen van zichtbaarheid kunnen krijgen.

Start een crowdfundingcampagne waarbij je de gemeenschap, familieleden van bewoners en andere geïnteresseerden vraagt om bij te dragen aan Fietslabyrint. Maak gebruik van sociale media, lokale kranten en andere kanalen om het project te promoten en mensen aan te moedigen om te doneren.

Organiseer evenementen of acties om geld in te zamelen. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorloop, een rommelmarkt, een veiling of een benefietconcert. Of ga voor een drive-in bioscoop (als je het echt groots wil aanpakken ;)). Betrek de lokale gemeenschap bij deze activiteiten en vraag om hun steun.

Alle tips om Fietslabyrint te kopen

Wij hebben al onze tips op een rijtje gezet om ervoor te zorgen dat jij zonder problemen aan financiering voor Fietslabyrint komt. Al onze tips hebben we in een PDF samengevat, klik hieronder om hem te downloaden.

Enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefplaatsing of offerte aanvragen. Mocht je er echt niet uitkomen met de financiering, dan denken we graag met je mee over gespreide betaling. Neem contact met ons op voor meer informatie!