Fietsen jullie ook de Elfstedentocht?

Het is alweer 26 jaar geleden dat de Elfstedentocht voor het laatst werd geschaatst. In januari 1997 won Henk Angenent de zware tocht van soms wel -6 graden. Ook dit jaar ziet het ernaar uit dat de tocht der tochten niet geschaatst gaat worden. Maar je kunt de tocht binnenkort wel fietsen!

Fietslabyrint organiseert namelijk een Elfstedentocht. En niet zomaar één, we hebben 11 nieuwe routes over het water en in de Friese steden ontwikkeld! Door je officieel in te schrijven krijg je van ons ook nog eens een compleet pakket met alles wat je nodig hebt om gezellig mee te doen.

Schaatsen Elfstedentocht.png

Inschrijven

Lijkt het jullie leuk om jullie bewoners, cliënten of patiënten te motiveren met een Elfstedentocht wedstrijd? Schrijf je dan vóór 27 februari 2023 in via deze link en laat hier een review over Fietslabyrint achter. De eerste 50 inschrijvingen ontvangen dan het Elfstedentochtpakket van ons. Let op: het is van belang dat je een Fietslabyrint abonnement hebt. Zonder abonnement kun je de Elfstedentocht routes niet downloaden en kun je niet meedoen aan de actie.

11 splinternieuwe Elfstedenroutes door Friesland

In februari vieren wij de Elfstedentocht. Vorig jaar hebben wij alle 11 routes door het Noorden van Nederland gefilmd om dit mogelijk te maken. Deze routes kun je nu al downloaden als je een Fietslabyrint abonnement hebt.

Vinden jullie het leuk om op jullie locatie ook een Elfstedentocht te organiseren? Dan helpen wij jullie graag. De eerste 50 instellingen die zich vóór 27 februari 2023 inschrijven en een review achterlaten krijgen van ons een Elfstedenpakket met daarin:

 • Een Fietslabyrint sjaal om de fietsers te kunnen aanmoedigen
 • Chocolade melk + mini marshmallows
 • 20 stempelkaarten voor de fietsers
 • Een medaille voor de winnaar

Activeer je abonnement en maak kans op een jaar gratis

Om toegang te krijgen tot de 11 routes heb je een lopend abonnement nodig. En als je een foto van jullie Elfstedentocht deelt op Facebook of LinkedIn en ons daarin tagt @Fietslabyrint, maak je ook nog eens kans op een extra gratis jaarabonnement. De leukste 5 foto's krijgen van ons een jaarabonnement cadeau.

Activeer je abonnement
Voor € 399,00 incl btw heb je een jaarabonnement. Hiermee krijg je direct toegang tot meer dan 600 routes (inclusief het Elfstedentochtpakket) plus alle software updates. Voor iets meer dan €1,- per dag fiets je dan de hele wereld over.

Dokkum Friesland.png
Dokkum, Friesland

Elfstedentocht organiseren
Heb je inspiratie nodig voor het organiseren van de tocht? Wij hebben alvast wat ideeën en tips op een rijtje gezet.

Stimuleer deelnemers om bijvoorbeeld in de week van 27 februari te gaan fietsen. Alle deelnemers krijgen een stempelkaart en kunnen elke dag twee routes fietsen. De deelnemers die alle 11 routes fietsen maken kans om te winnen. Wie wordt de gelukkige winnaar? De fietser die als eerst alle 11 routes weet af te strepen op de stempelkaart? De stempelkaart “stempel” je gemakkelijk met een vinkje of een handtekening.

In welke volgorde fiets je de routes?

 1. Leeuwarden - Ljouwert te water (15 min)
 2. Sneek - Snits te water (15 min)
 3. Ijlst - Drylts te water (15 min)
 4. Sloten - Sleat te water (15 min)
 5. Stavoren - Starum te water (11 min)
 6. Hindeloopen - Hylpen te water (8 min)
 7. Workum - Warkum te water (15 min)
 8. Bolswald - Boalsert te water (14 min)
 9. Harlingen - Harns per boot (17 min)
 10. Franeker - Frjentsjer te water (15 min)
 11. Dokkum - te water (15 min)


Officieel eindigt de tocht altijd weer in Leeuwarden, dus als je het echt goed wilt aanpakken kan je die route nog een keer fietsen. De tocht is 155 km schaatsen, en met onze routes ben je in totaal 2 uur en 35 minuten aan het fietsen.
Door een Elfstedentocht te organiseren maak je misschien ook mensen die normaal gesproken niet vaak fietsen weer enthousiast om mee te doen. Daarnaast is het ook gewoon gezellig om mee te kijken tijdens het fietsen onder het genot van een mok warme chocolademelk. Om het feest compleet te maken is het natuurlijk het allerleukst om ook een foto te maken. Wij vinden het ontzettend leuk om te zien hoe de Elfstedentocht pakketjes worden ingezet en hoe het fietsen mensen blij en gezond maakt.

Voorproefje van de routes?