Virtuele fietstochten opnemen langs de Caribische kust

Misschien heb je het al gezien op onze sociale kanalen: wij hebben de ABC-eilanden gefilmd. Voor velen van onze klanten was dit al lang een wens, en binnenkort kunnen de eerste routes op Aruba, Bonaire en Curaçao eindelijk virtueel verkend worden. Maar wat maakt zo'n filmtrip nou zo bijzonder? Timothy, onze Film Coördinator, deelt zijn ervaringen.

Bonaire

Op de ABC-eilanden kan het behoorlijk warm worden. Heb je speciale voorbereidingen getroffen?

Zeker, voldoende zonnebrandcrème, beschermende kleding en anti-insectenspray waren essentieel voor deze trip. De aanhoudende hitte kon soms hinderlijk zijn tijdens het fietsen, maar tegelijkertijd leverde de constante zon prachtige beelden op.

Waarom hebben we ervoor gekozen om de ABC-eilanden te filmen?

Naast de vraag vanuit onze Nederlandse klanten, hebben we sinds dit jaar ook klanten in Curaçao. Sinds vorig jaar werken we samen met de Nierstichting Curaçao en zij waren nauw betrokken bij deze hele trip. Dit stelde ons in staat om de mooiste plekken vast te leggen en de meest interessante routes te verkennen. Op elk eiland hebben we in ieder geval de hoofdstad en een nabijgelegen dorpje gefilmd. Daarnaast hebben we op elk eiland een natuurgebied en verschillende routes op, langs en boven het water vastgelegd.

Filmcoördinator Timothy en bestuur Nierstichting Curaçao
Nierstichting Curaçao

Dat klinkt geweldig! Komen er dit keer ook weer bijzondere routes aan?

Naast de gebruikelijke fietsroutes heb ik ook enkele routes met andere vervoermiddelen vastgelegd. We hadden meerdere bootjes, een jeep en zelfs een vliegtuig tot onze beschikking om adembenemende beelden te maken. Voor mij was deze trip een uitgelezen kans om nieuwe dingen uit te proberen. Filmen vanaf een boot is bijvoorbeeld heel anders dan vanaf een fiets. Een boot is veel minder stabiel, er komen snel spetters op de lens en de reflectie van de zon op het water is fel. Dat maakt het filmen tot een uitdaging, maar tegelijkertijd ook erg leuk. En het levert weer bijzondere routes op!

We kunnen niet wachten om het eindresultaat te zien. Kwam je nog andere uitdagingen tegen tijdens het filmen?

Het verkeer is daar uiteraard anders dan in Nederland. In Nederland zijn fietsers heel gebruikelijk en in overvloed aanwezig. Maar op de eilanden wordt veel minder gefietst, dus moest ik extra alert zijn in het verkeer.

De lokale media interviewden jou en je kwam op tv. Hoe was dat?

Er is veel interesse in Fietslabyrint en waarom we ervoor kiezen om de eilanden te filmen. In het interview legt de Nierstichting Curaçao de voordelen van fietsen tijdens dialyse goed uit en ik vertel hoe Fietslabyrint werkt en hoe we routes filmen. Het is een mooi verhaal dat alle aspecten omvat. En natuurlijk een hele ervaring om mee te maken hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Willemstad

Naar welke route kijk jij het meest uit?

Ik kan niet wachten tot de route door Willemstad, Curaçao op Fietslabyrint staat. De kleurrijke huizen en de levendige sfeer daar vind ik geweldig. Er is een hele wijk met straten vol streetart, wat de route heel kleurrijk en vrolijk maakt. Ook hoop ik dat de vliegroute goed is gelukt, zodat we die kunnen uitbrengen. Dat zou de eerste vliegroute vanuit een vliegtuig op Fietslabyrint zijn.

Voor de nieuwe routes zul je nog even geduld moeten hebben. We hopen de eerste zes routes komende zomer uit te brengen, maar de overige routes zullen wat langer duren en zijn waarschijnlijk pas volgend jaar beschikbaar. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en als eerste weten wanneer deze routes online staan? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.