Vraag je je weleens af waarom wij meer dan 750 routes, allemaal door collega’s gefilmd, beschikbaar hebben op Fietslabyrint? Al doen sommige cliënten het wel, niet iedereen heeft zin om al deze routes te fietsen. Dus dan blijft de vraag: waarom niet stoppen na 100 routes?
Een voor ons erg belangrijk onderdeel van Fietslabyrint is het sociale aspect. Door bekende routes te fietsen kan je gemakkelijk een gesprek starten, laagdrempelige vragen stellen of zelfs samen herinneringen ophalen. Hiervoor is het dus wel van groot belang dat er voor jou, maar ook voor jouw oma, buurman, achterneef en verre vriend, een bekende route beschikbaar is. Aangezien Fietslabyrint niet alleen in Nederland, maar ook in nog 20+ andere landen staat, willen wij zo veel mogelijk routes vastleggen. Voor iedereen wat.
Met dit idee in zijn achterhoofd is Timothy, Film Coördinator, dit jaar naar Aruba, Bonaire en Curaçao vertrokken. Bijna drie weken lang is hij alle eilanden langs gegaan om zo veel mogelijk routes te filmen. De ABC-eilanden zijn de geboorteplaats van veel Nederlanders en daardoor eigenlijk onmisbaar voor Fietslabyrint. Wanneer je niet meer woont in het land waar je bent geboren, of waar familie van je woont, dan is het extra bijzonder om deze routes virtueel te kunnen bezoeken. Zo deelde Bemmelflat Samen het verhaal van een dame uit Suriname, die vlak voor haar overlijden nog door de virtuele reis door Suriname heeft gefietst. Een hele waardevolle herinnering waar ze graag over na praatte. Je leest hun hele verhaal hier.
Alle grote steden en mooie plekken op de eilanden zijn natuurlijk vastgelegd. Naast de ‘normale’ fietsroutes door de steden en dorpjes, zijn er ook een aantal bijzondere routes opgenomen. Zo heeft Timothy onder water gefilmd, in meerdere bootjes gezeten voor routes over het water en is hij zelfs met een helikopter de lucht in gegaan. Wij kunnen in elk geval niet wachten op de prachtige beelden.
In Curaçao heeft Timothy ook de Nierstichting Curaçao bezocht. Vorige zomer hebben zij ons hoofdkantoor al bezocht (lees hier over die ervaring) en nu heeft Timothy de twee nieuw geleverde Fietslabyrinten in actie kunnen zien. Ook zijn de wensen van de stichting besproken voor de verschillende routes, want met twee systemen op het eiland kunnen die nieuwe routes natuurlijk niet ontbreken.
Naast het drukke filmschema heeft Timothy ook nog tijd vrijgemaakt voor twee interviews op de televisie en één op de radio. Lokaal was er erg veel interesse in Fietslabyrint en wat dit systeem kan doen voor bijvoorbeeld de dialysepatiënten van de Nierstichting Curaçao.
Voor alle nieuwe routes op de ABC-eilanden moet je wel nog even geduld hebben. Het Filmteam moet de beelden uiteraard nog helemaal klaarmaken voordat jij de virtuele fietsroutes door Aruba, Bonaire en Curaçao op jouw Fietslabyrint kan fietsen. Wil je meer weten over hoe wij onze routes filmen? Lees het hier. En om als eerste te weten wanneer de routes uitkomen, schrijf je je hier in voor onze nieuwsbrief.