Je eigen Fietslabyrint-route fietsen én filmen

Ondertussen zijn er al 600 fietsroutes en blijven er meer komen, maar we zijn nog niet overal geweest. Cliënten of bewoners vragen mogelijk wel eens naar hun eigen bekende routes van vroeger of vertellen hier verhalen over. Hoe bijzonder zou het zijn als deze oude en betekenisvolle routes ook op jullie Fietslabyrint staan? Dit is niet alleen leuk, maar ook goed voor de mentale gezondheid. Het kan oude herinneringen die lang vergeten leken terughalen en een start zijn van een mooi gesprek. Voor ouderen met dementie kan een bekende route veel betekenen. Het liefst fietsen wij langs al hun favoriete plekken, maar helaas zijn we daar nog niet. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Edam.png

Door zelf op de fiets te stappen kan je gemakkelijk een route voor één van je bewoners of cliënten filmen. Vervolgens kunnen zij dag in dag uit genieten van hun favoriete plekjes. Al in de startblokken, maar eigenlijk geen idee hoe je dit het kan aanpakken? Wij geven je 5 tips hoe je het beste een route filmt.

1. Camera, GoPro of mobiele telefoon?

Voor het opnemen van een route is een goede camera een bonus, maar geen vereiste. Heb jij alleen je mobiele telefoon tot je beschikking? Dat werkt ook. Let dan wel goed op dat je de mobiel horizontaal vastmaakt aan je fiets. Dit kan je makkelijk doen met een mobiele houder (of als je met tie rips aan de slag durft).

Vind je filmen op de fiets spannend of heb je geen mobiele houder? Je kan de route natuurlijk ook lopend afleggen.

2. Je fietsroute-plan

Om niet 10x de route te moeten filmen is een goed plan van belang. Als je antwoord weet op de volgende vragen ben je klaar om op de fiets te stappen:

  • Kan je de route in één keer achter elkaar fietsen?
  • Zijn er geen verbouwingen of andere blokkades op de route?
  • Kom je met jouw route langs alle highlights en favoriete plekjes van jouw cliënt?
  • Is het mooi weer?

3. Geluid

Het is het leukst als je de route opneemt met de geluiden uit de omgeving. Als je op een zaterdagmiddag in een centrum gaat fietsen kan er veel geluid zijn, wat voor de bewoner of cliënt teveel prikkels kan veroorzaken. Houd hier rekening mee. Daarnaast hoor je het ook als je zelf aan het praten bent, dus zie je een bekende? Zwaaien werkt gelukkig ook.

4. Tempo

Als je lekker vaart aan het maken bent zie je helaas een stuk minder van de omgeving. Probeer tussen de 8 en 12 km per uur te fietsen, dan heb je gegarandeerd een mooie filmroute. Daarnaast kan hard fietsen ook voor hard hijgen zorgen, en dat wil je natuurlijk ook niet op beeld hebben staan!

5. En fietsen maar

Je hebt de route gefilmd, bent tevreden met de opname, maar nu moet het nog op jullie Fietslabyrint komen te staan. Kopieer het videobestand (mp4) naar een USB-stick en steek deze in de computer die aan jullie Fietslabyrint is gekoppeld. De route zal op het Fietslabyrint beeldscherm verschijnen. Dit werkt alleen als je toegang tot alle routes hebt, dus een Grenzeloos of Zorgeloos pakket hebt.

Veel fietsplezier!


PS. Misschien vinden familie of vrienden van jullie bewoners of cliënten het leuk om dit speciaal voor een verjaardag of gewoon zomaar te doen. Zij kunnen ook zelf op de route gaan staan zwaaien voor een unieke beleving op Fietslabyrint.

Geen tijd om zelf een route te fietsen?

Wij bieden ook Routes op Maat aan. We kunnen deze voor je filmen op een Nederlandse locatie naar keuze, bijvoorbeeld in de omgeving van jouw zorginstelling. We stippelen samen met jullie een route uit van maximaal vijftien kilometer. Net als onze andere routes bevat een Route Op Maat keuzemomenten, omgevingsgeluiden en namen van belangrijke straten en gebouwen. Meer weten? Lees ons artikel hier.

Schrijf je in

Blijf op de hoogte van alle vernieuwingen en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Schrijf je in

Blijf op de hoogte van alle vernieuwingen en ontwikkelingen met onze nieuwsbrief.

Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag Nederland

sales@fietslabyrint.nl
070 737 1152
Nederland (NL)