Ga op virtuele vakantie naar het prachtige Frankrijk

Om jouw zomervakantie helemaal compleet te maken komen wij naast onze Duitsland-collectie ook met een Frankrijk-collectie. Maar liefst 7 nieuwe routes door Frankrijk. Fiets bijvoorbeeld door Kaysersberg, een historische stad die dichtbij de grens van Duitsland ligt (vandaar de naam). In 2017 is deze stad zelf uitgeroepen tot Village préféré des Français; ofwel favoriete stad van de Fransen. De moeite waard om deze route uit te proberen dus! Of ontdek de prachtige vakman huisjes van het oude Colmar of de levendige universiteitsstad Clermont-Ferrand.

7 nieuwe routes, nu op Fietslabyrint

  • Alise-Sainte-Reine, Frankrijk
  • Beaune, Frankrijk
  • Châlons-en-Champagne, Frankrijk
  • Charleville-Mezieres, Frankrijk
  • Clermont Ferrand, Frankrijk
  • Colmar, Frankrijk
  • Kayserberg, Frankrijk

Colmar, Frankrijk

Colmar, gelegen in de Elzas-regio van Frankrijk, wordt vaak beschouwd als een van de mooiste steden van het land. De charme van Colmar ligt in zijn betoverende vakwerkhuizen, geplaveide straatjes en kleurrijke gevels die een sprookjesachtige sfeer creëren. De stad is doordrenkt van geschiedenis en cultuur, met prachtige architectonische bezienswaardigheden zoals de middeleeuwse kerk Saint-Martin en het schilderachtige "Petite Venise" gebied, waar kanalen door het hart van de stad stromen en een romantische ambiance bieden.

Daarnaast is Colmar beroemd om zijn wijntraditie en de ligging aan de Elzas-wijnroute, waardoor bezoekers kunnen genieten van voortreffelijke lokale wijnen en gastronomie. De sfeervolle kerstmarkten van Colmar trekken jaarlijks duizenden bezoekers, waardoor de stad in de wintermaanden verandert in een magische bestemming vol lichtjes en feestelijke kraampjes.

Beaune, Frankrijk

In het hart van de Bourgogne-wijnstreek, vind je Beaune. Een stad vol charme en geschiedenis. Het meest iconische gebouw is het Hôtel-Dieu, een oud hospitaal met een schitterend gekleurd dak. Nu is het een museum waar je de rijke geschiedenis van de regio kunt ontdekken.

De ligging suggereert het al, maar Beaune is een paradijs voor wijnliefhebbers. Omringd door wijngaarden, kun je hier genieten van wijnproeverijen en rondleidingen bij bekende wijnhuizen. Helaas hebben we deze functie nog niet uitgevonden voor Fietslabyrint.

Beaune, Frankrijk

Routes downloaden

Nog nooit een route gedownload? Ga naar Fietslabyrint & pak de muis erbij. Ga naar de Instellingen via het tandwieltje. Hier zie je rechts onderaan welke versie van Fietslabyrint jij hebt. Heb je niet de laatste versie, 4.5.0d? Update dan eerst Fietslabyrint. Dit doe je gemakkelijk door op Update te klikken. Check hier meteen of de Internetverbinding op online of offline staat. Staat deze nog offline? Koppel Fietslabyrint dan eerst aan het internet. Wanneer Fietslabyrint online is kan je op de knop Update Controleren klikken. Als dit nodig is, verschijnt de optie Update Installeren. Klik hierop zodat je de nieuwste versie hebt en zonder zorgen nieuwe fietstochten kan downloaden.

Ga na het updaten weer terug naar Instellingen. Klik vervolgens op Downloaden. Wanneer het systeem is aangesloten op het internet verschijnt er een overzicht met alle routes die je kan downloaden. Kom je er niet uit? Bekijk dan onze instructievideo.