Drie manieren om dit jaar nog een Fietslabyrint aan te schaffen

Het voelt wat vroeg om al aan het einde van dit jaar te denken, maar het kan na de zomerperiode toch opeens snel gaan. Plots is december aangebroken en zijn we weer druk met het afronden van het jaar, en dan bedoelen we niet alleen het klaarmaken voor de kerstvakantie, maar ook het opmaken van de jaarbudgetten. Mogelijk heeft jouw zorginstelling een proefplaatsing van Fietslabyrint gehad en hebben jullie ervaren hoeveel plezier uit fietsen door (on)bekende routes gehaald wordt. Misschien is er nog ruimte in jullie budget, maar als dat niet het geval is zijn er altijd nog andere opties. Wij nemen je mee door de mogelijkheden voor het financieren van een Fietslabyrint, mochten de beschikbare budgetten niet (geheel) voldoende zijn.

Ouderenzorg3.png

Een stukje Waardigheid & Trots

Dit jaar kun je nog aanspraak maken op de subsidie Waardigheid & Trots. Dit ‘geldpotje’ is opgezet om structureel extra middelen beschikbaar te maken voor de kwaliteitsverbetering in verpleeghuizen. Deze middelen worden ingezet voor een zinvolle daginvulling voor bewoners en het versterken van deskundigheid van personeel. Vele zorginstellingen gebruikten deze subsidie om een Fietslabyrint te financieren! Als je gebruik wilt maken van Waardigheid & Trots kun je een plan schrijven en dat indienen bij het eigen zorgkantoor. Meer informatie vind je hier.

Haal de specialist erbij

Fondsenwerving is een vak apart. Het wereldje is klein en elk fonds moet op een andere manier benaderd worden. Dat is lastig en daarom heeft Fietslabyrint een samenwerking opgezet met Timpa’s Projects. Timpa’s Projects is een kleinschalige organisatie die zich richt op de sectoren welzijn en recreatie en kan hen volledig ontzorgen op het gebied van fondsenwerving. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek, waarin jullie doornemen wat de wensen en behoeften zijn. Een gesprek met Timpa’s Projects is geheel vrijblijvend en werkt op basis van no cure, no pay. Meer informatie over Jos Timmermans en fondsenwerving vind je hier.

Durf te vragen: crowdfunding!

Er is helemaal niets mis met om hulp vragen, ook niet wanneer het om het financieren van een Fietslabyrint gaat. Het zal maar net zo zijn dat er nog maar een klein gedeelte van het budget over is en het is niet genoeg! Vele anderen gingen je voor en organiseerden de meest creatieve manieren om geld op te halen om het restant bij elkaar te krijgen. Zo schaatste een dialyse-verpleegkundige maar liefst 200 kilometer om geld op te halen. Liever wat minder uitputtend? In Schiedam werd een drive-in bioscoop georganiseerd en de opbrengst werd geschonken aan de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis die er een Fietslabryint van kochten. Liever iets kleinschaliger? Er zijn ook ‘bake sales’ (het verkopen van zelfgebakken taarten, cakes en andere heerlijkheden), statiegeld-inzamelingen en collectebussen opgezet. Alle beetjes helpen immers!

Enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefplaatsing of offerte aanvragen. Mocht je er echt niet uitkomen met de financiering, overweeg dan eens onze huurmogelijkheid. Neem contact op voor meer informatie!

Meer lezen?