Drie manieren om dit jaar nog Fietslabyrint te kopen

Het voelt wat vroeg om al aan het einde van dit jaar te denken. Maar plots is december aangebroken en zijn we weer druk met het afronden van het jaar. Misschien is er nog ruimte in jullie budget, maar als dat niet het geval is zijn er zeker nog andere opties. We zetten drie opties voor het financieren van een Fietslabyrint voor je op een rij.

Ouderenzorg3.png

1. Subsidies

Voorheen was het mogelijk om aanspraak te maken op de subsidie Waardigheid & Trots. Inmiddels is dit ‘geldpotje’ ondergebracht in de reguliere budgetten van verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg. Echter zijn er nog allerlei fondsen waarbij het mogelijk is om in aanmerking te komen voor subsidie. BeterOud presenteert op haar website een uitgebreid overzicht van mogelijke beschikbare fondsen. Daarnaast vind je op fondsen voor ouderen ook een wegwijzer om te kijken of je in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning.

2. Schrijf een brief voor een fondsaanvraag

Om aanspraak te maken op een fonds helpt het om een brief te schrijven naar dit fonds. Hierin leg je uit waarvoor je het geld wilt gebruiken, welk probleem dit gaat oplossen voor jullie en beschrijf je een concreet plan voor het inzetten van het geld. Al onze tips voor het schrijven van zo'n brief vind je hier.

3. Durf te vragen: crowdfunding!

Er is helemaal niets mis met om hulp vragen, ook niet wanneer het om het financieren van een Fietslabyrint gaat. Het zal maar net zo zijn dat er nog maar een klein gedeelte van het budget over is en het is niet genoeg! Vele anderen gingen je voor en organiseerden de meest creatieve manieren om geld op te halen om het restant bij elkaar te krijgen. Zo schaatste een dialyse-verpleegkundige maar liefst 200 kilometer om geld op te halen. Liever wat minder uitputtend? In Schiedam werd een drive-in bioscoop georganiseerd en de opbrengst werd geschonken aan de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis die er een Fietslabryint van kochten. Liever iets kleinschaliger? Er zijn ook ‘bake sales’ (het verkopen van zelfgebakken taarten, cakes en andere heerlijkheden), statiegeld-inzamelingen en collectebussen opgezet. Alle beetjes helpen immers!

Enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefplaatsing of offerte aanvragen. Mocht je er echt niet uitkomen met de financiering, dan denken we graag met je mee over gespreide betaling. Neem contact met ons op voor meer informatie!