Drie manieren om dit jaar nog Fietslabyrint te kopen

Het voelt wat vroeg om al aan het einde van dit jaar te denken. Maar plots is december aangebroken en zijn we weer druk met het afronden van het jaar. Misschien is er nog ruimte in jullie budget, maar als dat niet het geval is zijn er zeker nog andere opties. We zetten drie opties voor het financieren van een Fietslabyrint voor je op een rij.

Ouderenzorg3.png

1. Subsidies

Voorheen was het mogelijk om aanspraak te maken op de subsidie Waardigheid & Trots. Inmiddels is dit ‘geldpotje’ ondergebracht in de reguliere budgetten van verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg. Echter zijn er nog allerlei fondsen waarbij het mogelijk is om in aanmerking te komen voor subsidie. BeterOud presenteert op haar website een uitgebreid overzicht van mogelijke beschikbare fondsen. Daarnaast vind je op fondsen voor ouderen ook een wegwijzer om te kijken of je in aanmerking kunt komen voor financiële ondersteuning.

2. Fondsenwerving via Timpa's Projects

Fondsenwerving is een vak apart. Het wereldje is klein en elk fonds moet op een andere manier benaderd worden. Dat is lastig en daarom heeft Fietslabyrint een samenwerking opgezet met Timpa’s Projects. Timpa’s Projects is een kleinschalige organisatie die zich richt op de sectoren welzijn en recreatie en kan hen volledig ontzorgen op het gebied van fondsenwerving. Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek, waarin jullie doornemen wat de wensen en behoeften zijn. Een gesprek met Timpa’s Projects is geheel vrijblijvend en werkt op basis van no cure, no pay.

3. Durf te vragen: crowdfunding!

Er is helemaal niets mis met om hulp vragen, ook niet wanneer het om het financieren van een Fietslabyrint gaat. Het zal maar net zo zijn dat er nog maar een klein gedeelte van het budget over is en het is niet genoeg! Vele anderen gingen je voor en organiseerden de meest creatieve manieren om geld op te halen om het restant bij elkaar te krijgen. Zo schaatste een dialyse-verpleegkundige maar liefst 200 kilometer om geld op te halen. Liever wat minder uitputtend? In Schiedam werd een drive-in bioscoop georganiseerd en de opbrengst werd geschonken aan de Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis die er een Fietslabryint van kochten. Liever iets kleinschaliger? Er zijn ook ‘bake sales’ (het verkopen van zelfgebakken taarten, cakes en andere heerlijkheden), statiegeld-inzamelingen en collectebussen opgezet. Alle beetjes helpen immers!

Enthousiast geworden? Je kunt altijd vrijblijvend een proefplaatsing of offerte aanvragen. Mocht je er echt niet uitkomen met de financiering, dan denken we graag met je mee over gespreide betaling. Neem contact met ons op voor meer informatie!