Fietsen over het water? Met deze nieuwe route kan het

Vanuit een bootje bewonder je Oudkerk in Nederland en zo 'fiets' je als het ware over het water. Liever een wat onbekender terrein? Ontdek dan de route in Dubai langs het kanaal, zo geniet je van de zon, de stad en het water. Vergeet ook niet onze route door het Rijksmuseum te fietsen als je dit nog niet hebt gedaan!

5 nieuwe routes, nu op Fietslabyrint

  • Scheveningen, Nederland
  • Nantes, Frankrijk
  • Dubai langs het water, VAE
  • Wiesbaden Nerobergbahn, Duitsland
  • Oudkerk te water, Nederland

Scheveningen, Nederland

De route door Scheveningen is een reshoot, waardoor deze niet bij de nieuwe routes zal verschijnen. Mocht je deze oude route willen vervangen met de nieuwe versie, verwijder dan eerst de oude Scheveningen route, om vervolgens de nieuwe te downloaden.

Nantes, Frankrijk

Nantes, Frankrijk

Deze stad is zeker een virtueel bezoekje waard. De binnenstad staat vol prachtige oude gebouwen om te bewonderen, maar er is ook een hoop moderne kunst te zien op straat.

Doordat Nantes aan de riviermonding van de Loire ligt, was er vroeger aardig wat welvaart. Ze waren de eerste grootste Franse doorvoerhaven voor producten uit de koloniën en later ook een dokhaven voor vrachtschepen en een basis voor de Franse marine. Hierdoor besloten de Bretonse hertogen dat Nantes de hoofdstad van Bretagne moest zijn. Dankzij deze keuze vind je het indrukwekkende Château des Ducs de Bretagne in de binnenstad.

Routes downloaden

Nog nooit een route gedownload? Ga naar Fietslabyrint & pak de muis erbij. Ga naar de Instellingen via het tandwieltje. Hier zie je rechts onderaan welke versie van Fietslabyrint jij hebt. Heb je niet de laatste versie, 4.5.0d? Update dan eerst Fietslabyrint. Dit doe je gemakkelijk door op Update te klikken. Check hier meteen of de Internetverbinding op online of offline staat. Staat deze nog offline? Koppel Fietslabyrint dan eerst aan het internet. Wanneer Fietslabyrint online is kan je op de knop Update Controleren klikken. Als dit nodig is, verschijnt de optie Update Installeren. Klik hierop zodat je de nieuwste versie hebt en zonder zorgen nieuwe fietstochten kan downloaden.

Ga na het updaten weer terug naar Instellingen. Klik vervolgens op Downloaden. Wanneer het systeem is aangesloten op het internet verschijnt er een overzicht met alle routes die je kan downloaden. Kom je er niet uit? Bekijk dan onze instructievideo.