Pak de trein naar Amsterdam en fiets virtueel door het Rijksmuseum

Vanaf 19 februari fiets je virtueel door het Rijksmuseum met Fietslabyrint! Deze gloednieuwe route is een echte belevenis. Organiseren jullie ook een dagje uit in jullie zorginstelling?

Ontdek onze nieuwste route door het Rijksmuseum

Voor veel mensen is het Rijksmuseum een bekend museum. Misschien ben je er vroeger met school naar toe geweest, is je buurman een enorme Rembrandt fan of woon(de) je in de buurt van dit indrukwekkende gebouw. Of je er nou wel of niet bent geweest, je hebt vast de foto’s van de vele toeristen weleens gezien. Voor Fietslabyrint wilden we dit stukje kunst ontzettend graag vastleggen, zodat iedereen, ongeacht zorg of leeftijd, nog van het prachtige museum kan genieten. En gelukkig werkt het Rijksmuseum daar maar al te graag aan mee.

Een dagje uit naar het Rijksmuseum

Gaan jullie de nieuwe route ook downloaden? Organiseer dan een virtueel uitje in jouw zorginstelling naar het Rijksmuseum. Pak eerst de (virtuele) trein van Den Haag naar Amsterdam en fiets vervolgens samen door het Rijksmuseum, terwijl je de schilderijen van de Nederlandse meesters bewondert. De route begint buiten het Rijksmuseum en neemt je vervolgens mee door de eregalerij (of fiets eerst door de Rijksmuseumtuinen). Hier zijn onder andere ‘Het Melkmeisje’, ‘De Bedreigde Zwaan’ en het ‘Zelfportret als de apostel Paulus’ te zien. Daarna is het tijd voor een quiz over de route die zojuist is gefietst (scroll naar beneden voor gratis puzzels!). En daar kan natuurlijk een bakje koffie en een lekker stukje taart bij. Zo geven we mensen de mogelijkheid om weer samen een dagje “uit” te gaan. Niet alleen beweging, maar vooral gezellig samen.

Fietsroute door het Rijksmuseum

Eenzaamheid onder ouderen

Met deze campagne van een ‘Dagje uit naar het Rijksmuseum’ willen we meewerken aan een blijvend probleem: eenzaamheid onder ouderen. Door samen herinneringen op te halen, leuke dingen te doen en een gemakkelijk gesprek te starten kan het leven al een stuk minder eenzaam voelen.

Helaas is eenzaamheid nog altijd een groot probleem onder ouderen en is juist ook de mentale gezondheid erg belangrijk. Een dagje uit is voor deze groep niet makkelijk meer te realiseren. Met deze Fietslabyrint-route wordt dat toch mogelijk gemaakt.

Het Rijksmuseum puzzelboek van Denksport

Organiseer gemakkelijk een quiz over de Rijksmuseum route. Hoe doe je dat? Wij hebben een aantal toffe puzzels uit het Rijksmuseum Puzzelboek van Denksport gekregen om met jullie te delen. Je ziet hier een van de bekendste werken van Rembrandt, namelijk de Nachtwacht, en moet hier vragen over beantwoorden. Print de plaat een aantal keer uit of projecteer hem op een powerpoint slide. Hoe je het ook doet, het wordt vast gezellig samen raden!

Groot fan van deze puzzels? We mogen jullie een korting aanbieden bij Denksport, namelijk het Rijksmuseum puzzelboek (Nederlands en/of Engels) is t/m 31 maart ’24 te bestellen zonder verzendkosten. Gebruik de actiecode FIETSLAB tijdens het afrekenen om de korting te bemachtigen.

Rijksmuseum, Amsterdam

Download de Rijksmuseum route

Nog nooit een route gedownload? Ga naar Fietslabyrint & pak de muis erbij. Ga naar de Instellingen via het tandwieltje. Hier zie je rechts onderaan welke versie van Fietslabyrint jij hebt. Heb je niet de laatste versie, 4.5.0d? Update dan eerst Fietslabyrint. Dit doe je gemakkelijk door op Update te klikken. Check hier meteen of de Internetverbinding op online of offline staat. Staat deze nog offline? Koppel Fietslabyrint dan eerst aan het internet. Wanneer Fietslabyrint online is kan je op de knop Update Controleren klikken. Als dit nodig is, verschijnt de optie Update Installeren. Klik hierop zodat je de nieuwste versie hebt en zonder zorgen nieuwe fietstochten kan downloaden.

Ga na het updaten weer terug naar Instellingen. Klik vervolgens op Downloaden. Wanneer het systeem is aangesloten op het internet verschijnt er een overzicht met alle routes die je kan downloaden. Kom je er niet uit? Bekijk dan onze instructievideo.