Veelgestelde vragen

Heb je vragen over Fietslabyrint? Waarschijnlijk vind je het antwoord hier! Heb je vragen over jouw Fietslabyrint? Ga dan door naar onze Support pagina. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons een bericht via ons contactformulier.

Fietslabyrint

Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op keuzemomenten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil, wat zorgt voor een unieke ervaring. Fietslabyrint maakt het simpel om in beweging te blijven op een ongedwongen manier. Zo brengt Fietslabyrint een stukje buiten naar binnen.

Als je een proefplaatsing hebt aangevraagd, wordt er eerst telefonisch contact met je opgenomen. Eén van onze collega's komt daarna langs met een compleet systeem: een 43-inch beeldscherm, verrijdbare standaard, computer met Fietslabyrintsoftware en een bedieningset. Als er geen bewegingstrainer aanwezig is op de locatie, dan nemen we er een mee om Fietslabyrint op aan te sluiten. Er wordt uitgelegd hoe het systeem werkt en al snel fietsen jullie cliënten, patiënten of bewoners zorgeloos de wereld binnen. Na twee weken uitproberen wordt de proefplaatsing weer opgehaald.

Dit kan zeker! Fietslabyrint kan zonder hometrainer worden aangeschaft en gekoppeld worden aan jullie bedfiets. Voor het aanschaffen van Fietslabyrint inclusief bedfiets kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier.

Starten met Fietslabyrint is makkelijk en mogelijk op verschillende manieren. Kies tussen de pakketten Compact (zonder beeldscherm en hometrainer), Comfortabel (met beeldscherm, maar zonder hometrainer) en Compleet (met beeldscherm en hometrainer). Vervolgens kies je of je het bijbehorende abonnement voor 2 of 5 jaar wilt gebruiken. Zo is er voor iedereen wat. Vraag vrijblijvend onze gratis brochure aan voor meer informatie over opties en prijzen.

Absoluut. Vraag een gratis proefplaatsing aan en geniet twee weken van Fietslabyrint op jullie locatie. Je zult zien dat je daarna niet meer zonder wilt.

Je Fietslabyrint abonnement verleng je gemakkelijk zelf online! Klik hier voor meer informatie.

Fietslabyrint Thuis

Fietslabyrint Thuis is een innovatieve app waarmee je virtueel kunt fietsen vanuit je eigen huis. Je kunt de wereld verkennen terwijl je fit blijft. De app biedt maandelijks 35 nieuwe fietsroutes die je kunt ontdekken. Verbind eenvoudig je hometrainer met de app via een sensor voor een meeslepende ervaring.

Absoluut! Fietslabyrint Thuis kan naadloos worden geïntegreerd met bijna elke hometrainer. Sluit simpelweg een sensor aan op je hometrainer en geniet van de virtuele fietsroutes.

Je kunt je hometrainer eenvoudig verbinden met de Thuis app door een sensor te gebruiken. Deze sensor koppelt je beweging aan de virtuele routes in de app, waardoor je een realistische fietservaring krijgt. Klik hier om stap voor stap te ontdekken hoe je dit doet.

Fietslabyrint Thuis is beschikbaar als app in zowel de Google Play Store als de Apple Store. Je kunt de app gebruiken op je mobiele telefoon, tablet of zelfs op je tv-scherm via een Google Chromecast.

Elke maand worden er 35 nieuwe fietsroutes toegevoegd aan Fietslabyrint Thuis. Dit betekent dat je elke dag een nieuwe bestemming kunt verkennen. De routes worden geselecteerd uit een assortiment van meer dan 700 fietsroutes over heel de wereld.

Fietslabyrint Thuis werkt met een abonnementsmodel. Voor slechts € 14,99 per maand krijg je onbeperkte toegang tot eindeloos fietsplezier en nieuwe routes. De eerste 7 dagen probeer je geheel gratis en je kan het abonnement elk moment opzeggen.

Zeker! Tijdens het virtueel fietsen kun je zelf je route bepalen. Op diverse kruispunten kun je kiezen om links of rechts af te slaan en zo je eigen avontuur te creëren.

De Fietslabyrint Thuis app heeft een intuïtieve interface, vergelijkbaar met het uiterlijk van Netflix. Dit maakt het eenvoudig om je favoriete routes te vinden en te selecteren.

Fietsroutes

Dit verschilt. De meeste routes zijn tussen de 15 tot 20 minuten, maar er zijn ook langere routes. Als de route is afgelopen, kun je gewoon een nieuwe route opstarten. Of tussentijds wisselen kan ook.

Fietslabyrint heeft een prikkelindicatie voor alle routes, zodat de begeleider kan inschatten welke route bij de fietser past. Voor ouderen met dementie raden wij onze routes aan met de prikkelindicatie Rustig. Vooral veel van de natuurroutes zijn uiterst geschikt, of juist routes door het dorp of de stad waar de fietser is geboren/opgegroeid. Afhankelijk van de fietser kan de prikkelindicatie Alledaags ook geschikt zijn. De hoogste prikkelindicatie is Levendig.

Dit kan! Je kan een Route Op Maat bij ons aanvragen of zelf een route filmen. Via een USB-stick kan de route gefietst worden op Fietslabyrint. Lees ons artikel voor meer tips over het fietsen en filmen van een eigen Fietslabyrint route.

Dit doe je als volgt:

  1. Start Fietslabyrint en pak je muis erbij
  2. Klik met je muis op het tandwieltje (rechtsboven)
  3. Kies Favorieten links in het menu (groene balk)
  4. Druk op één van de lege vakjes en selecteer vervolgens het werelddeel of thema
  5. Kies een land en kies vervolgens je route. De route wordt direct toegevoegd als favoriet. Je kunt maximaal 12 routes instellen

Let op: als je abonnement verloopt, blijven de 12 favoriete routes op je het systeem staan. Je kunt geen wijzigingen meer doen.

Dat kan! Maar dat hoeft niet. Dit is een van onze functiemogelijkheden die je op Fietslabyrint via de instellingen aan of uit kan zetten.

Het filmen van een unieke route hoeft niet al te ingewikkeld te zijn, maar een goede voorbereiding scheelt het halve werk. Lees ons artikel over het filmen van eigen routes om zeker te weten dat het helemaal goed gaat.