Zo werkt het

Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland (600+ routes!). Fietslabyrint bestaat uit een compleet pakket onderdelen dat eenvoudig te gebruiken is en op locatie voor je wordt geïnstalleerd.

Wat is Fietslabyrint?

Fietslabyrint maakt het mogelijk om waarheidsgetrouwe, virtuele, interactieve fietstochten binnen te maken. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op keuzemomenten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil, wat zorgt voor een unieke ervaring. Fietslabyrint maakt het simpel om in beweging te blijven op een ongedwongen manier. Zo brengt Fietslabyrint een stukje buiten naar binnen.

Fietslabyrint uitgelegd MotoMedLoop.jpg
 1. Met twee knoppen kunnen gebruikers een route uitkiezen en de keuze tussen links of rechts afslaan maken.
 2. Door zelf te trappen op de hometrainer of bewegingstrainer, rijd je de route in het scherm. Zo ga je sneller door harder te fietsen. Niet alleen het beeld, maar ook de omgevingsgeluiden nemen fietsers mee in de beleving.
 3. De fietsroutes op het scherm zorgen voor herkenning, afleiding en gespreksstof, waardoor mensen langer fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren.
 4. Fietslabyrint kan op elke hometrainer worden aangesloten. Is er in jouw zorginstelling nog geen fiets aanwezig? Dan kan je verschillende bewegingstrainers bij ons bestellen.

Wat kost Fietslabyrint?

De prijs van een Fietslabyrint ligt, afhankelijk van de wensen, tussen de €3.950 en €10.000 incl. btw. Zo kun je bij ons voor €6.200 incl. btw al een totaalpakket inclusief bewegingstrainer afnemen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, pakketten en prijzen? Vraag dan onze gratis brochure aan.

We maken uiteraard graag een offerte op maat voor je. Deze kun je hier aanvragen. We kunnen je ook verschillende bewegingstrainers aanbieden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Onze pakketten

Een Fietslabyrint totaalpakket bestaat uit een 43 inch beeldscherm, verrijdbare standaard, computer met Fietslabyrintsoftware en bedieningsset. Je kan kiezen tussen Fietslabyrint Zorgeloos en Grenzeloos. Het verschil? Bij Zorgeloos geniet je 5 jaar lang van Fietslabyrint en bij Grenzeloos 2 jaar. Met beide pakketten kun je door meer dan 600 plekken fietsen, zelf de richting kiezen en zo de wereld ontdekken. Na afloop van het pakket kun je heel eenvoudig je licentie verlengen.

Wat zijn de voordelen van Fietslabyrint?

 • Onbeperkt (offline) toegang tot meer dan 600 fietsroutes
 • Garantie op alle onderdelen, hardware en software
 • Toegang tot 2 leuke spellen die het cognitief geheugen stimuleren
 • De mogelijkheid om zelf gefilmde routes te fietsen, met behulp van de USB-stick
 • Elk kwartaal eenvoudig 15 nieuwe routes downloaden
 • Keuzemomenten onderweg
 • Levensechte omgevingsgeluiden
 • Gebruiksvriendelijk
 • Kan op elke hometrainer of bewegingstrainer worden aangesloten
 • Als je sneller trapt, gaat het beeld sneller
 • Een kaart waarop je ziet waar je fietst
 • CE gemarkeerd

Fietslabyrint gratis uitproberen?

Dat kan natuurlijk. Vraag een gratis proefplaatsing aan en geniet twee weken lang van Fietslabyrint op jouw locatie. Zo weet je meteen wat je cliënten, patiënten of bewoners ervan vinden.

Fietslabyrint, zo werkt het!

Meer weten?