<-- MOTOmed Loop kopen - Fietslabyrint.nl

Update Coronavirus (COVID-19) - Wij zijn volledig operationeel

Wij merken dat er veel vraag is naar ons product in deze crisis. In het bijzonder voor verpleeghuizen en zorgcentra waarvan de bewoners nu in isolatie zitten. Wij kunnen Fietslabyrint bij u op locatie contactloos leveren. Dit kan zowel koop als huur zijn. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 070 737 1152 en via ln.tnirybalsteif@ofni

MOTOmed Loop

De MOTOmed Loop is een elektronische bewegingstrainer voor training met of zonder trapondersteuning. Mensen kunnen fietsen vanuit hun rolstoel of vanuit een gewone stoel. Hierdoor is deze fiets geschikt voor iedereen, ook voor mensen die niet zelfstandig kunnen trappen.
 
Met de MOTOmed Loop kan er zowel passief als actief getrained worden. 

De MOTOmed Loop word regelmatig samen met Fietslabyrint aangeschaft. Deze fiets is ideaal, omdat hij makkelijk in gebruik is en omdat de fiets voor alle doelgroepen geschikt is. Het Fietslabyrint is ook op oudere modellen van de MOTOmed aan te sluiten.
 
Passieve training
De MOTOmed Loop beweegt de patiënt. Passieve beweging zonder spierkracht is essentieel ter voorkoming van gewrichtsstijfheid. Het helpt de spieren ontspannen en verminderd spasticiteit. Passieve training verbeterd de bloedcirculatie en daarmee de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren.
 
Trainen met ondersteuning
De MOTOmed Loop ondersteunt de bewegingen van de patiënt. De patiënt traint met minimale spierkracht waarbij de motor in de MOTOmed de beweging ondersteunt. De belastbaarheid van de gebruiker wordt zo ondersteund, dat uithoudingsvermogen en spierkracht getraind kunnen blijven worden.
 
Actieve training en bewegingsbescherming
De patiënt trapt zelf. De gebruiker traint actief tegen een nauwkeurig in te stellen weerstand, van licht tot zwaar. Wanneer de spierkracht afneemt zal de motor ondersteuning bieden en kunnen de spieren ontspannen. Actieve training met korte pauzes heeft een positieve invloed op de totale trainingstijd en voortgang van de therapie.
 
Gedurende de gehele training wordt spierspanning geregistreerd en de MOTOmed Loop stopt bij het kleinste signaal van kramp. Wanneer een spasme geregistreerd wordt stopt de motor en zal deze rustig de snelheid weer opbouwen in de tegengestelde richting.
 
De MOTOmed Loop is voorzien van: in hoogte verstelbare handgrepen, spasmeregistratie, therapieprogramma’s, verschillende weerstandniveaus, elektronische in- en uitstaphulp, een lcddisplay, voetpedalen met radiusinstelling op twee posities en klittenband om de voeten vast te zetten. De MOTOmed Loop is verrijdbaar.

Stuur ons een e-mail om een offerte aan te vragen.

Terug naar het overzichtFollow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook