Fietslabyrint financiëren? Fondsenwerving als oplossing

Stel, je werkt in een zorginstelling en jullie hebben Fietslabyrint al twee weken gratis op proef gehad. De bewoners, cliënten of patiënten zijn enthousiast en je ziet de toegevoegde waarde om de kwaliteit van leven met Fietslabyrint te bevorderen. Het liefst wil je één of meerdere Fietslabyrint(en) aanschaffen, maar de zorginstelling heeft niet (alle) financiële middelen ter beschikking. Er moet ergens geld vandaan gehaald worden, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen. Een kansrijke fondsenwerving kan daarom de uitkomst bieden.

Via Fietslabyrint kun je op een laagdrempelige manier in contact komen met een fondsenwerver. Op basis van een no cure, no pay werkwijze staat Jos Timmermans van Timpa’s Projects klaar om te helpen bij het schrijven van een effectief plan voor een kansrijke fondsaanvraag voor een Fietslabyrint.

Wat is Timpa’s Projects?

Timpa’s Projects is een kleinschalige flexibele organisatie die persoonlijkheid hoog in het vaandel heeft staan. De organisatie richt zich op de sectoren welzijn en recreatie. Zo houdt Timpa’s Project zich al jaren bezig met fondsenwerving. Ze hebben ervaring in het adviseren van zorg- en welzijnsorganisaties bij het aanvragen van fondsen voor zowel kleine als grote projecten. “Fondsenwerving is echt een vak apart. Het is niet zo dat je een kort verhaaltje opschrijft. Het is technisch en er zit een gedachte achter. Het is belangrijk dat elke gedachte wordt verantwoord. Dat kan natuurlijk heel veel tijd kosten", beaamt Jos Timmermans.

Om jou zo goed mogelijk te ontzorgen kan Jos Timmerman je volledig helpen met het schrijven van een kansrijke fondsaanvraag voor Fietslabyrint. “Wij kennen fondsenwereld Nederland wel. Zo zijn er honderden fondsen in Nederland die graag gevonden willen worden. Dit zijn zowel lokale fondsen als landelijke fondsen, maar je moet net even weten waar ze zitten en weten hoe je de fondsen kunt overtuigen. Ieder fonds moet je weer anders benaderen. Wij kunnen daarbij helpen’’, vertelt Jos met enthousiasme.

Hoe ziet het proces van de fondsaanvraag voor Fietslabyrint eruit?

Wij werken snel, flexibel en op maat. Het proces bestaat in eerste instantie altijd uit een kennismakingsgesprek. Zo kunnen wij de nodige punten, zoals de visie, missie en doelen in kaart brengen. Deze kennismaking kunnen wij op afstand realiseren bijvoorbeeld via de computer (Facetime) of telefoon (bellen). Indien wenselijk/noodzakelijk, kunnen wij ook gewoon langskomen.

Nadat wij alles in kaart hebben gebracht beginnen wij met het schrijven van een plan. Wij bekijken vervolgens welke geschikte fondsen aansluiten bij de doelstellingen van de aanvraag. Voor een Fietslabyrint ligt er binnen twee weken een gekwalificeerde van hoog niveau fondsaanvraag klaar. Wij koppelen de op maat gemaakte fondsenplan terug en ondersteunen je met het indienen van de fondsaanvraag. Nadat de aanvraag is ingediend hebben fondsen één tot drie maanden nodig om de aanvraag te beoordelen. Als het niets opbrengt, dan kost het de organisatie ook niets.

Dus wil je Fietslabyrint aan schaffen en heb je hulp nodig bij het schrijven van een goede fondsaanvraag? Twijfel niet langer en neem contact op met Jos Timmermans via onderstaand contactformulier.

Meer ontdekken?