Fietslabyrint live te gast bij BBC World News

Ella Keijzer, onze CEO en founder, stond BBC World te woord over de waarde die Fietslabyrint brengt in de zorg voor mensen met dementie.

In het interview vertelt Ella hoe zij samen met twee studiegenoten met het idee 'Fietslabyrint' kwam en hoe Fietslabyrint fietsen weer leuk maakt. BBC World News vraagt zich af of mensen klaar zijn voor Fietslabyrint of dat ze moeite hebben met de technologie, waarop Ella antwoordt dat het product juist zo simpel mogelijk is gemaakt, zodat er bijna geen technologie voor de fietsers bij komt kijken. "De routes starten automatisch als je begint met fietsen".

Tim Shakespeare, Research Information Manager for Alzheimer's Society UK, neemt ook deel aan het gesprek. Hij legt uit wat het effect van Fietslabyrint op mensen met dementie is en hoe het systeem ze helpt. Zo ziet hij de waarde van virtueel fietsen als je vroeger veel genoot van fietsen maar dat nu niet meer kan. Zo krijg je weer je oude hobby en een stuk kwaliteit van leven terug. Hij deelt hoe belangrijk bewegen voor ouderen en mensen in het algemeen is. Tim moedigt Fietslabyrint en alle ontwikkelingen om mensen met dementie te helpen zeer aan.