Van 5 minuten naar ruim een uur per dag fietsen

Als je afhankelijk bent van mensen door bijvoorbeeld een handicap, is het soms lastig om actief te blijven. Bij ’s Heeren Loo locatie De Ganzenkamp hebben ze daarom Fietslabyrint uitgeprobeerd. Gretha, moeder van bewoner Remco, zag hoeveel dit deed voor haar zoon en heeft besloten om Fietslabyrint zelf aan te schaffen. Nu maken ze nog elke dag met veel plezier gebruik van Fietslabyrint en fietsen ze zelfs zo veel dat ze Fietslabyrint Kampioen 2023 zijn.

Remco fietst virtueel door Lissabon met Fietslabyrint
Remco achter Fietslabyrint

Remco woont in De Ganzekamp van zorgorganisatie ‘s Heeren Loo. Hij heeft een handicap en zit in een rolstoel. Fietslabyrint helpt hem actief te blijven, zonder dat hij zijn benen zelf hoeft te bewegen. “Door de automatische bewegingstrainer worden zijn benen ondersteund, waardoor hij toch veel beweging krijgt en zijn bloed goed doorstroomt,” vertelt zijn moeder Gretha.

Van vijf minuten naar ruim een uur fietsen per dag

Remco begon met slechts vijf minuten per dag fietsen, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot ruim een uur. “Hij is niet weg te slaan van Fietslabyrint. Elke ochtend heeft hij tijd om zelf te besteden, voordat hij ’s middags naar de dagopvang gaat. Voorheen werd deze tijd vooral besteed aan tv kijken of zijn tablet, maar nu fietst hij elke dag en verkent hij de hele wereld.”

Avontuurlijke fietstochten met Fietslabyrint

Als echte avonturier fietst Remco graag op verschillende plekken. Met ruim 730 routes is er keuze genoeg. “Vroeger hadden wij een bootje. Toen hij daar nog mobiel genoeg voor was, ging hij vaak mee varen. De routes op het water vindt hij daarom geweldig en ‘fietst’ hij maar al te graag. Maar het blijft zeker niet bij de Amsterdamse grachten, ook New York of Parijs komen regelmatig voorbij.”

Fietslabyrint Kampioen van 2023

Remco en zijn twee medebewoners fietsen elke dag: zo veel dat ze het meeste fietste van al onze klanten! En daardoor hebben zij de titel van Fietslabyrint Kampioen van 2023 dubbel en dwars verdiend, inclusief de hoofdprijs van een jaarabonnement “Dat is natuurlijk geweldig. Om dit te vieren, hebben we een taart voor ze geregeld helemaal in het teken van Fietslabyrint. We hebben er een echt feestje van gemaakt met slingers en iedereen kreeg een stukje van de taart om te vieren dat ze zo goed gefietst hebben.”

Maar Remco en zijn medebewoners stoppen niet met fietsen. Nog steeds schuiven ze elke dag achter de fiets aan. “Als ouders krijgen we dagelijks een update op het cliëntenportaal om te zien wat hij die dag heeft gedaan. Regelmatig zien we dat Remco niet weg te slaan is bij de fiets. Hij wil liever fietsen dan meedoen aan andere activiteiten.”

“Sinds we Fietslabyrint gebruiken, merken we dat Remco veel vrolijker en alerter is. Hij zit niet meer de hele dag stil, maar heeft echt iets om zijn bed voor uit te komen. Hoewel de verandering niet alleen aan Fietslabyrint toe te schrijven is, omdat we ook bezig zijn met zijn medicatie en vermindering hiervan, denk ik zeker dat het een positieve invloed heeft.”

Gretha, moeder van Remco

Een bijzonder verhaal en een waardige winnaar. Weten wat Fietslabyrint voor jou kan doen? Vraag een gratis proefplaatsing aan. Of ga vandaag nog fietsen als je al een Fietslabyrint hebt, dan win jij eind dit jaar misschien wel deze titel!