Fietsend door jouw herinneringen

Voor de levendigheid van een stad, met fietsers, taxi’s en bellende mensen om je heen en de drukke straten die daarbij horen moet je naar New York City. Of naar Hong Kong. Seoul? Of nog beter: Amsterdam! Voor ongerepte natuur reis je door naar de Sahara, Noorwegen of de Red Rocks in de USA. Met 500 fietsroutes in het binnen- en buitenland, door de stad én de natuur, fiets je met Fietslabyrint de hele wereld binnen.

Fietsen.png

Een locatie van je bucketlist afvinken is met onze fietsroutes net zo makkelijk gezegd als gedaan. Met één klik op de knop bevind jij je weer op jouw droom destinatie. Om dit mogelijk te maken, creëert het team van Fietslabyrint elk jaar weer nieuwe routes. Zo komen er dit jaar weer 100 nieuwe fietsroutes bij. Daarnaast maken wij voor de ultieme bucketlist ook fietsroutes op maat. Zo kunnen jouw cliënten of de bewoners van zorgcentra echt langs al hun favoriete plekken. Maar hoe komt zo’n route tot stand?

Tien jaar geleden lag de wereld voor ons open en was elke stad een optie. Nu er al 500 routes zijn moeten we toch de wereldkaart erbij pakken (of laten we eerlijk blijven: Google). Waar zijn we nog niet geweest en waar kunnen we heen? Zijn er landen waar we meteen meerdere routes kunnen filmen en welke highlights & toeristische spots missen er nog? Genoeg vragen om over na te denken en mee te nemen in de keus voor een volgend avontuur. Daarnaast zorgen we altijd dat we langs de historische punten van de locatie fietsen en moeten we deze dus ook op een rijtje hebben. Als het land is gekozen staat de volgende puzzel alweer voor de deur, namelijk de route uitstippelen. Hiervoor zijn al flink wat hersenen gekraakt en ook kilo’s verloren, want voor elke afslag die gemaakt kan worden in de route, heeft onze collega twee verschillende routes uitgedacht én gefietst.

Wanneer alle fietsroutes gefilmd zijn gaan de video editors aan de slag. De fietstochten geven het gevoel alsof je in één keer door fietst, maar soms staan onze collega’s voor een rood stoplicht, een zebrapad of is een plek te druk om door te fietsen. Dat knippen en plakken we allemaal weer aan elkaar. Daarnaast wordt elke afslag toegevoegd en komt er nog een stuk techniek bij kijken. Al met al een bijzonder en uitdagend traject. Gelukkig maken alle blije gezichten achter het Fietslabyrint het meer dan 100% waard.

Onze bucketlist voor fietsroutes blijft groeien, maar waar wij echt benieuwd naar zijn is de bucketlist van iedereen die gebruik maakt van een Fietslabyrint. Hebben bewoners van zorgcentra het wel eens over de fietstochten die ze vroeger maakten? Of het dorp waar ze als kind woonden? Vraag hen eens naar hun favoriete routes en vooral ook waarom. Misschien lijkt het hen wel geweldig om door hun geboorteland te fietsen, of over het strand van die ene vakantie. Door van zo’n oude herinnering een fietsroute op maat te maken, waar je langs bekende plekken fietst, ontstaat de perfecte, gepersonaliseerde route. Hiervoor letten we op de lengte van een route, want er is vaak een toegewezen tijd waarin ze kunnen fietsen, maar ook op dat het niet keihard regent, dat we de mooiste plekken van een stad of dorp laten zien, maar ook vooral bekende plekken die het cognitief geheugen stimuleren voor ultieme herkenning. Denk dan aan een grote kerk, een bekend plein, een mooie stadsmuur. Dan kraken wij weer de hersenen, zweten wat kilootjes weg, en beleven we samen deze herinneringen opnieuw.

Interesse in een Route Op Maat? Mail ons op sales@fietslabyrint.nl