Het beste moment voor fondsenwerving: Het Buitenhuis deelt hun tips

Je hebt besloten om te investeren in zorgtechnologie die het dagelijks leven van jullie patiënten, cliënten of bewoners leuker maakt. Maar hoe zet je de volgende stap en zorg je voor de juiste financiering? Wij spraken Marjoleine van den Broek, projectleider van Het Buitenhuis. Zij vertelt hoe ze voor Fietslabyrint gespaard hebben en geeft tips aan instellingen die hetzelfde willen doen.

het Buitenhuis website.png

“Een stagiaire zorgtechnologie heeft voor ons onderzoek gedaan naar innovaties in de zorgtechnologie”. Zo kwam Respijtboerderij Het Buitenhuis bij Fietslabyrint terecht en besloten ze hiervoor te gaan sparen. "Vooral de beleving die hierbij voorop staat, spreekt ons heel erg aan,” aldus Marjoleine.

Sponsorplan

Daarna was het tijd voor een plan. Door een doorlopend sponsorplan heeft Het Buitenhuis al een aantal warme connecties, maar een goede actie was nog steeds van belang. Ze hebben Fietslabyrint twee weken gratis uitgeprobeerd om te kijken of het beviel. Dit bleek een hele waardevolle toevoeging. “De proefplaatsing stond op een goede centrale plek. Hierdoor konden mogelijke donateurs zelf even fietsen en Fietslabyrint beleven. Dit spreekt veel meer tot de verbeelding dan alleen een uitleg en maakt mensen sneller bereid te doneren.”

Wees concreet

De belangrijkste tip die Marjoleine geeft, is concreet beschrijven waarvoor je geld wil ophalen. “De proefplaatsing heeft er ook voor gezorgd dat we veel foto’s en video’s konden maken van bewoners die van het fietsen genieten. Deze hebben we gebruikt voor een actie op sociale media. Zo konden we heel concreet aangeven waarvoor we geld nodig hebben. Van daaruit is een fundraising opgezet en hebben we ons netwerk opgeroepen geld te doneren." Laat zien waarvoor je geld nodig hebt en vooral wat dit zou betekenen voor jullie bewoners. “Mensen zijn sneller bereid te doneren als ze direct kunnen zien waaraan ze bijdragen.”

Timing

Als laatste helpt de timing van je actie ook mee. Zo hebben ze bij Het Buitenhuis de actie aan het einde van het jaar gehouden. “Veel stichtingen hadden nog een potje over en waren dus bereid om te doneren,” vertelt Marjoleine.

Ondertussen genieten de bewoners van Het Buitenhuis al een aantal maanden van hun Fietslabyrint dankzij fondsenwerving. Wil je meer tips over het werven van fondsen? Lees hier onze tips.