‘Iedereen wilde na een rondje fietsen met de hoed op de foto’

Blije gezichten, ballonnen en slingers. Woonzorgcentrum Salem heeft meegedaan aan de zomercampagne en heeft daarmee hebben ze een jaarabonnement gewonnen. Een hele prestatie en iets waar alle medewerkers, maar zeker ook de bewoners erg blij mee zijn. Wij spraken met Dita van Rijn, activiteitenbegeleider bij Salem over hoe ze Fietslabyrint inzetten en bewoners enthousiast maken.

Zomerse opstelling bij Salem

Al ruim 8 jaar gebruiken Dita en haar collega’s met veel plezier gebruik van Fietslabyrint. Bewoners van het woonzorgcentrum zijn enthousiast en fietsen graag. Dus toen ze het bericht van de zomercampagne zagen, twijfelden ze geen moment. Ze zijn gelijk aan de slag gegaan om zo veel mogelijk zomerse spullen bij elkaar te verzamelen. “Zo hebben we een hele gezellige hoek kunnen maken met Fietslabyrint. Dit nodigt natuurlijk nog meer uit om te gaan fietsen.”

Op de foto met de hoed

Ook hebben ze een hoop attributen erbij gelegd: de stempelkaarten om alle routes af te tikken, ijsjes en een zomerse hoed. “De bewoners wilden na een rondje fietsen heel graag met de hoed op de foto. Trots lieten ze aan iedereen zien welk rondje en hoeveel ze gefietst hebben.”

Op de foto met de zomerse hoed

“De locatie van Fietslabyrint is echt heel belangrijk. Wij zitten nu op een tijdelijke locatie waar het systeem veel meer centraal staat. Bewoners lopen zo sneller langs om een route te fietsen of worden meegenomen door vrienden en familie bijvoorbeeld.” Dita vertelt dat Fietslabyrint een stuk minder gebruikt werd op de vorige locatie. “Daar stond hij wat meer verscholen op een minder centrale plek. Je merkt toch dat bewoners dan minder snel gaan fietsen.”

Drie keer per dag fietsen

Fietslabyrint is echt niet meer weg te denken bij Salem. In ruim acht jaar is het 1 keer voorgekomen dat het abonnement niet verlengd kon worden. Je kan Fietslabyrint dan nog wel gebruiken, maar je kan dan slechts 12 routes fietsen. “Een bewoner van 97 gebruikte Fietslabyrint intensief en was drie keer per dag aan het fietsen. Na minder dan een week had hij alle 12 routes al gefietst. Dit vond hij zo jammer dat de familie van deze man heeft besloten om een jaarabonnement te betalen. Zij zagen hun vader zo opknappen van het fietsen dat ze niet meer zonder konden.”

Ook kans maken op een jaarabonnement?

Wil jij net als Woonzorgcentrum Salem een jaarabonnement winnen? Goed nieuws! Vanaf oktober tot december houden wij per maand bij welke instelling het meeste fietst. De winnaar wint een jaarabonnement! Lees hier wat je moet doen om kans te maken.