“Ik heb het gevoel dat ik weer een stuk van mijn vrijheid terug heb”

Na een hersenbloeding kwam Simon Kooistra in aanraking met Fietslabyrint. Bij Revitel in Leiden wilde hij alleen maar fietsen, het liefst door Wassenaar waar hij en zijn vrouw heel lang gewoond hebben. Zijn vrouw is vorig jaar overleden en tijdens de route door Wassenaar ziet hij op elke hoek herinneringen. Na een succesvolle revalidatie hebben hij en zijn dochter besloten Fietslabyrint zelf aan te schaffen.

Simon aan het fietsen met Fietslabyrint

“Ik stond bekend als die eigenwijze meneer op de revalidatieafdeling. Ik wilde alleen maar fietsen en alleen maar door Wassenaar. Fietslabyrint is hierin wel echt mijn redding geweest. Ik ben links verlamd en deze virtuele fietstochten is het enige wat ik nog volledig zelfstandig kan doen.”

Simon en zijn vrouw hebben samen de hele wereld rond gereisd. Van Indonesië tot Nieuw-Zeeland, overal zijn herinneringen. “Dat is het mooie met die fietstochten, het is echt alsof je even daar bent."

Alle herinneringen die je tijdens je reizen hebt gemaakt, komen terug tijdens het fietsen. Het is dan net of mijn vrouw achterop mijn bagagedrager zit.

Simon Kooistra

Dat er opeens een Fietslabyrint in zijn woning staat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven bij zijn buren. Er wonen veel alleenstaande ouderen bij hem in de buurt die hij maar al te graag uitnodigt voor een kopje koffie en een fietstocht. “Een van mijn buren is een echte Hagenaar. Hij wilde wel een rondje door Den Haag fietsen, dus zo gezegd, zo gedaan. Hij ging zo in de beleving op, dat hij toen hij langs het huis van zijn zoon fietste, wilde afstappen om aan te bellen en even gedag te zeggen.”

Ik heb mijn vrijheid weer terug

“Ik heb het gevoel dat ik weer een stukje van mijn vrijheid terug heb. Ik kan zelf bepalen wanneer en waar ik ga fietsen, ongeacht het weer of tijdstip.” Simon is gelukkig redelijk hersteld van zijn hersenbloeding, maar bewegen blijft natuurlijk belangrijk. “Ik fiets om de dag zo’n 30 tot 45 minuten. Na het fietsen voel ik echt dat ik wat gedaan heb en dat mijn hart inspanning heeft geleverd. Dit jaar word ik 85 en als ik zo door fiets, hoop ik zelfs de 100 te halen.”

Wil jij vanuit je eigen huis fietsen? Dat kan met onze Fietslabyrint Thuis app. Met een abonnement kan je elke maand 35 nieuwe routes over de hele wereld ontdekken, gewoon vanuit je eigen stoel. Ga naar deze pagina voor meer informatie. Of vraag onze gratis brochure aan.