Fietslabyrint schenkt bewegingssysteem aan door rellen gedupeerde zorginstelling

De Haagse onderneming Fietslabyrint heeft de door de rellen gedupeerde zorginstelling in de Schilderswijk een virtueel bewegingssysteem geschonken om hen zo een hart onder de riem te steken. Locatie Het Karmijn van zorgorganisatie ‘s Heeren Loo, een dagbesteding en wooncentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, werd tijdens de rellen opgeschrikt door een man met een hamer die tijdens de rellen de ruiten insloeg. Om te zorgen dat zij het gewone leven zo snel mogelijk weer op kunnen pakken en veilig binnen kunnen ontspannen, besloot Fietslabyrint actie te ondernemen.

IMG_8548.jpg

Fietslabyrint maakt virtuele bewegingssystemen voor de zorg, waarmee iedereen ongeacht beperking, leeftijd of het weer, interactieve fietstochten kan maken. Met een beeldscherm voor een bewegingstrainer of hometrainer en een innovatief computersysteem kan de gebruiker door allerlei steden en natuurgebieden fietsen door middel van levensechte beelden en zelfs keuzes maken in welke richting je fietst. Op deze manier wordt bewegen in zorginstellingen gestimuleerd en leuker gemaakt. Toen de Haagse onderneming hoorde over Het Karmijn, kwamen zij meteen in actie.

Gehandicatenzorg3.png

Fietslabyrint maakt virtuele bewegingssystemen voor de zorg, waarmee iedereen ongeacht beperking, leeftijd of het weer, interactieve fietstochten kan maken. Met een beeldscherm voor een bewegingstrainer of hometrainer en een innovatief computersysteem kan de gebruiker door allerlei steden en natuurgebieden fietsen door middel van levensechte beelden en zelfs keuzes maken in welke richting je fietst. Op deze manier wordt bewegen in zorginstellingen gestimuleerd en leuker gemaakt. Toen de Haagse onderneming hoorde over Het Karmijn, kwamen zij meteen in actie. “Het Fietslabyrint biedt natuurlijk alle voordelen van actief zijn, maar heeft bovendien ook een hele rustgevende werking. Wij noemen het bewegen en beleven. Toen we hoorden over de cliënten van ‘s Heeren Loo locatie Het Karmijn die zo overstuur waren over wat er was gebeurd, wilden we hen een oplossing bieden. Nu kunnen zij veilig binnen tot rust komen en tegelijkertijd actief blijven, vooral nu naar buiten gaan even niet zo vanzelfsprekend is. Zo brengen we met het Fietslabyrint voor hen een stukje buiten naar binnen”, aldus Fietslabyrint CEO Ella Keijzer.

Het Fietslabyrint biedt natuurlijk alle voordelen van actief zijn, maar heeft bovendien ook een hele rustgevende werking. Wij noemen het bewegen en beleven. Toen we hoorden over de cliënten van ‘s Heeren Loo locatie Het Karmijn die zo overstuur waren over wat er was gebeurd, wilden we hen een oplossing bieden. Nu kunnen zij veilig binnen tot rust komen en tegelijkertijd actief blijven, vooral nu naar buiten gaan even niet zo vanzelfsprekend is. Zo brengen we met het Fietslabyrint voor hen een stukje buiten naar binnen.

Ella, CEO Fietslabyrint

Op maandag 1 februari werd het Fietslabyrint geïnstalleerd bij Het Karmijn, tot het grote plezier van de cliënten. In Het Karmijn verblijven vooral mensen met een Surinaams-Hindoestaanse achtergrond en het geluk kon niet op toen werd ontdekt dat er ook routes door Suriname gefietst kunnen worden. Cliënt Shanti mocht als eerste fietsen door Paramaribo en dat was een feest van herkenning en zij vertelde er enthousiast over tegen medebewoner Pieter die nog nooit in Suriname is geweest. “Nu kun je straks aan je familie vertellen dat je vandaag naar Paramaribo bent geweest! Dat geloven ze vast niet”, grapt Ella Keijzer tegen Shanti. Met al deze coronaproof fietsreizen zijn de herinneringen aan de rellen hopelijk snel verleden tijd voor de mensen van Het Karmijn.

We hebben echt ontzettend veel steunbetuigingen gekregen van buurtbewoners, maar dit was toch wel de kers op de taart. We zijn ontzettend blij met deze geste en weten dat onze cliënten hier urenlang plezier van zullen hebben en op een hele actieve manier weer tot rust kunnen komen.

Charley Dumerniet en Rick Wormer, persoonlijk begeleiders Het Karmijn