Spaarne Gasthuis zamelt geld in voor virtuele fiets: ’Normaal mag je niet fietsen in de winkelstraat. Nu ga je er dwars doorheen’

Dialysepatiëntenvan het Spaarne Gasthuis die vanuit hun bed een virtueel fietstochtje maken door Tokyo of Dubai. Een inzamelingsactie voor de aanschaf van een speciale fiets met scherm moet dat mogelijk maken. De moeder van Bart de Graaff draagt de actie een warm hart toe: „Bart zou het geweldig gevonden hebben.”

Geschreven door Emily Haakmat

Dialysepatiënt Van Gool hoopt in de toekomst vaker virtueel rond te kunnen fietsen tijdens zijn behandeling in het ziekenhuis. FOTO UNITED PHOTOS/TOUSSAINT KLUITERS

"Heel gaaf om dit te doen", zegt Jeroen van Gool. Hij is zo’n anderhalf jaar dialysepatiënt in het Spaarne Gasthuis in Schalkwijk. Tijdens de actiedag is de Hillegommer aan het spoelen in een van de dialysezalen. Van Gool maakt vaker gebruik van de bedfietsen, maar speciaal voor de actiedag is als uitzondering een fiets met beeldscherm ingevlogen.

Normaal mag je niet fietsen in de winkelstraat. Nu ga je er dwars doorheen. Ik ben een geboren mug. Erg leuk om dan in je oude buurtje te fietsen.

Dialysepatiënt Van Gool, Spaarne Gasthuis