In de media

Regelmatig verschijnen er artikelen over ons product. Hieronder vindt u een overzicht:

Dialysepatienten in beweging dankzij Fietslabyrint

Donderdag 9 juli vierde de dialyseafdeling van topklinisch ziekenhuis Rijnstate in Arnhem met Fietslabyrint feest. Het Fietslabyrint waar lange tijd zo hard voor geworven is, werd officieel in gebruik genomen. Dialysepatiënten kunnen nu tijdens hun behandeling op een leuke en eenvoudige manier bewegen. Dit geeft een plezierige afleiding en komt tegelijkertijd de gezondheid van de patiënten ten goede. Lees verder.

Medewerkers van Zorgcentra De Betuwe kwamen op het idee om geld in te zamelen

Twee medewerkers van Zorgcentra De Betuwe mochten donderdagmiddag 4 juni namens drie dagbestedingslocaties een mooie cheque in ontvangst nemen voor een Fietslabyrint.

Lees het artikel op de website.

Virtuele fietstochten door Nederland

Franciscus.nl, 8 mei 2020

Een mooi moment voor de Geriatrische Trauma Unit in Franciscus Gasthuis. De afdeling is sinds kort in het bezit van een Fietslabyrint. Patiënten komen vanuit hun (rol)stoel in beweging door virtueel een fietstocht te maken, wat kan zorgen voor een sneller herstel.

Fysiotherapeut Christiano Gomes over Fietslabyrint in Brazilië

Coördinator, Cristiano Gomes, van de sector Fysiotherapie van São Lucas Copacabana in Brazilië, legt uit dat Fietslabyrint een zeer positief effect heeft op de behandeling van patiënten.
 
“Het gebruik van virtual reality voor deze patiënten is stimulerend, omdat velen lange periodes in het ziekenhuis doorbrengen, zonder de mogelijkheid om de buitenwereld te ervaren. Virtual reality heeft een zeer positief effect op de behandeling. Patiënten hebben plezier en vermaken zich tijdens de fysiotherapiesessies in het ziekenhuis. Het is een innovatieve ervaring ”, vertelt Cristiano.
 
"Investeren in apparatuur en innovatie is een uitstekend pad voor hulpontwikkeling, vooral wanneer deze technologieën helpen de ziekenhuisomgeving en de ervaring van de patiënt te verbeteren", concludeert de fysiotherapeut.


Fietslabyrint viel op tijdens de Altenpflege beurs in Duitsland

De Spaanse directeur van Inforesidancias.com, Josep de Martí, legt fietsend uit hoe je met Fietslabyrint steden over de hele wereld kunt bezoeken. Klik op de link. (Let op, het filmpje is in het Spaans.)

Een tochtje op het Fietslabrint in de ZorgVilla

Bij de ZorgVilla in Veenoord kunnen de bewoners sinds enige tijd een virtueel fietstochtje maken op het Fietslabyrint. ZorgZaak TV was nieuwsgierig en sprong achterop. Bekijk het filmpje via de link.

Apps, games en andere technologieën helpen om gezond te zijn en te blijven

Beleef hoe nieuwe technologie het leven makkelijker en de zorg beter maakt op de informatiemarkt Meten is Weten in ZGT Almelo.

Virtueel een fietsrondje maken in Moerkapelle

Bewoners van woonzorgcentrum Beth San in Moerkapelle fietsen graag door hun eigen dorp. Klik op de link om het gehele artikel te lezen. 

Ontdek Fietslabyrint tijdens de e-healthweek

Van 27 januari tot en met 1 februari 2020 organiseert ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie een e-healthweek.
 
Het doel van deze e-healthweek is om door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheid laten ervaren. In deze week worden door verschillende instanties activiteiten georganiseerd.
 
Zo kunt u bijvoorbeeld op verschillende locaties Fietslabyrint ontdekken en uitproberen. Wilt u weten waar? Klik dan op de link hieronder.

Fietslabyrint is populair in Hong Kong

In deze zorginstelling in Hong Kong staan ouderen dagelijks in de rij om Fietslabyrint te gebruiken.
 
Lachend en bewonderend fietsen de ouderen in deze zorginstelling de wereld rond. Naast het vermaak zorgt het fietsen ervoor dat ouderen gestimuleerd worden om meer in beweging te komen. En dat werpt zijn vruchten af.

Lees het gehele artikel via de link hieronder.

A Moulins, les résidents d'une maison de retraite pédalent dans le monde entier grâce à un vélo connecté

Artikel en video voor Franse TV.

Fietslabyrint geïnterviewd door The New York Times

The New York Times, 22 augustus 2018

The New York Times kwam naar Nederland om een artikel te schrijven over onze manier om mensen met dementie te behandelen. In Nederland wordt geprobeerd deze mensen te genezen en te kalmeren door ontspanning, jeugdherinneringen, rustgevende muziek en andere hulpmiddelen (zoals Fietslabyrint) in te zetten. Baanbrekend, omdat elders in de wereld gebruik wordt gemaakt van bedrust, medicatie en zelfs fysieke beperkingen. Het artikel stond in de papieren versie van de nationale en de internationale New York Times op de voorpagina.

Fietslabyrint is een prachtig voorbeeld van een product dat zorgt voor ontspanning, beweging en herinneringen en wordt dan ook met naam én foto in het artikel genoemd.

Lees het artikel (in het Engels) via de link hieronder.

Fietslabyrint - Ziekenhuis lijkt ver weg

Algemeen Dagblad, zaterdag 27 augustus 2016

Dankzij Fietslabyrint is het voor de patiënten van de afdeling oncologie in het Hagaziekenhuis vanaf nu mogelijk om de ziekenhuisomgeving even te vervangen voor een mooie fietstocht. Zowel in de natuur als in de stad. Fietslabyrint en de hometrainers waar het systeem aan gekoppeld is zijn geschonken door Roparun, omdat bewegen een bewezen positief effect heeft tijdens de chemokuur.

En... actie! - Innovaties die bewegen stimuleren

Tijdschrift voor Verzorgenden, maart 2016

Bewegen is belangrijk voor lichaam en geest. Zeker voor kwetsbare ouderen, die juist met de leeftijd minder actief worden. In het Tijdschrift voor Verzorgenden van maart 2016 stond een artikel over innovaties die bewegen leuker en makkelijker maken. Fietslabyrint kwam uitgebreid aan bod!

Virtueel fietsen voor ouderen

Dagblad van het Noorden 19 april 2016
In woon- en zorgcentrum De Westerkim kunnen bewoners én 65-plussers uit de buurt virtuele fietstochten maken met Fietslabyrint. Niet alleen goed voor de conditie, maar ook voor de sociale contacten. Bewoonster Jopie Arnts maakt enthousiast een tochtje door Hoogeveen: "Kijk, daar heb ik mijn rollator gekocht! Dit is leuk, ik kom op plekken waar ik normaal nooit kom."

Fietslabyrint voor bewoners De Schutse en Selkersgoorn

Krant van Coevorden 11 april 2016
Stichting Vrienden van De Schutse en Selkersgoorn heeft 11 april een Fietslabyrint overhandigd aan de bewoners van de twee woonwijkcentra. De bewoners kunnen nu vanuit Coevorden en Dalen mooie, interactieve fietstochten maken door binnen- en buitenland.

“De visie dat bewegen nodig is, hebben we omarmd”

Tubantia 4 april 2016
Met een virtueel fietstochtje door Utrecht openden de 90-jarige Herman Schepers en burgemeester Van Oostrum de nieuwe beweegruimte van woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen. Met deze ruimte probeert de zorginstelling bewegen aantrekkelijker te maken. Dhr. Sletterink, regiomanager bij Careaz: “Bewegen is goed voor de mobiliteit en de conditie en zorgt ervoor dat ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De visie dat bewegen nodig is, hebben we omarmd.”

Motomed en Fietslabyrint voor bewoners Norschoten

Barneveld Vandaag 1 april 2016
Dankzij giften van de stichtingen Internationale Ballonfiësta Barneveld en Vrienden van Norschoten kunnen de bewoners van Norschoten gebruikmaken van een Motomed met Fietslabyrint. Bewegen en beleven staat bij Norschoten hoog in het vaandel. Meneer Van de Hoef had de primeur en mocht de eerste fietstocht door Amersfoort maken.

Coloriet ontvangt cheque van kringloopwinkel voor aanschaf Fietslabyrint

Coloriet nieuws 12 februari 2016
Uit handen van vrijwilligers van Kringloopwinkel De Groene Sluis heeft woonzorgcentrum Coloriet Laarhof vrijdag 12 februari een cheque gekregen voor de aanschaf van Fietslabyrint. Met Fietslabyrint kunnen de bewoners van Coloriet Laarhof interactief en op een veilige manier door de mooiste steden en landschappen van Nederland fietsen. De kringloopwinkel verdeelde in totaal 40.000 euro onder 25 goede doelen in Lelystad.

“Het is net alsof je echt buiten fietst!”

Nieuwsblad Geldermalsen 10 februari 2016
Ook bij Ravestein in Geldermalsen kan sinds kort virtueel worden gefietst. Woensdag 10 februari namen de bewoners Fietslabyrint officieel in gebruik. Mevrouw Van Varik-Schaeffer is enthousiast: “Ook als het buiten regent, kan je op deze manier toch droog fietsen. Je trapt zo een eind weg en bent lekker in beweging. Pas heb ik al over de Appeldijk en door mijn geboorteplaats Deil gefietst.”  

Fietslabyrint ook een succes in gehandicaptenzorg

Youtubefilmpje Stichting Philadelphia Zorg januari 2016
Blij verrast zijn we door het filmpje van Stichting Philadelphia Zorg over Fietslabyrint. Het laat zien dat Fietslabyrint niet alleen geschikt is voor gebruik in verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, maar ook in de gehandicaptenzorg. Stichting Philadelphia Zorg zet Fietslabyrint in om cliënten meer te laten bewegen en hen te stimuleren om zelf initiatief te nemen. Aan de enthousiaste gezichten van de fietsers te zien, bevalt dat uitstekend!

Isala krijgt 11.000 euro van Roparun voor aanschaf Fietslabyrint

De Stentor 25 januari 2016
Het Isala Ziekenhuis heeft 11.000 euro gekregen van Stichting Roparun om twee Fietslabyrinten aan te kunnen schaffen. Zo kunnen mensen met kanker, voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is, toch een interactieve fietstocht maken door verschillende steden.

Ouderen bij Dimence in beweging dankzij Fietslabyrint

Dimence nieuws 3 november 2015
Op de afdeling langdurige zorg voor ouderen van Huis aan de Dijk in Deventer kunnen patiënten sinds 30 oktober ook interactief fietsen. Voor veel patiënten is buiten bewegen fysiek en/of mentaal te inspannend. Dankzij Fietslabyrint krijgen zij in een veilige omgeving toch beweging.

“Hoe houd ik mijn botten heel? Precies, ik fiets nu virtueel!”

Haarlems Weekblad 2 november 2015
Bij Zorggroep Reinalda zijn vrijdag 30 oktober 9 virtuele fietsen in gebruik genomen. Aan bestuurder Olga Landstra en zangeres Ria Valk de eer om de eerste rondjes te fietsen.  

Fietslabyrint wint innovation award van I2C in België

EXPO 60+ Health & Care 9 oktober 2015
Tijdens de 18e EXPO 60+ in Mechelen heeft Fietslabyrint de Innovation 2 Care award gewonnen. Van de 21 innovaties die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van zorginstellingen verbeteren, was Fietslabyrint volgens het publiek de beste.

Fietslabyrint voor verpleeghuis De Wieken in Papendrecht

Papendrechts Nieuwsblad 4 september 2015
Bewoners van verpleeghuis De Wieken kunnen dankzij een fietsroute op maat van Fietslabyrint nu virtueel door de straten van Papendrecht fietsen.

Roparun draagt bij aan Fietslabyrint voor Ikazia ziekenhuis

Denkraam 4 augustus 2015
Roparun draagt bij aan een Fietslabyrint voor het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam. Directeur Michael Beenhakker: “Vanuit de Roparun ondersteunen we doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Fietslabyrint voor cliënten GGZ WNB

Care Innovation Center West Brabant - augustus 2015
Dankzij subsidie van het fonds NutsOhra kunnen cliënten van afdeling de Melanen van GGZ Westelijk Noord-Brabant nu gebruikmaken van Fietslabyrint. In de Melanen verblijven 92 cliënten met ernstige psychiatrische aandoeningen. Beweging is voor hen erg belangrijk.  

Workshop Fietslabyrint tijdens innovatiecafé Springlab

Springlab Innovatiecafé beweeg en beleef - Utrecht 6 juli 2015
Om ouderen in beweging te krijgen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van gaming en technologie. Tijdens het innovatiecafé van Springlab was het mogelijk om innovaties op het gebied van bewegen zelf uit te proberen. Fietslabyrint verzorgde hier een workshop. Een verslag van de middag vindt u op de website van Springlab.  

Hier ging ik vroeger al met mijn opa naartoe

Laurens krant 2015-nr1
Berkel en Rodenrijs - Een gezond fietstochtje zonder dat u er de deur voor uit hoeft? Voor de bewoners van Laurens De Oudelandse Hof, Laurens Huize Sint Petrus en Laurens De Tuinen is dat mogelijk dankzij het Fietslabyrint. Via een beeldscherm wanen zij zich in Den Haag Rotterdam of Delft.

Fietslabyrint voor bewoners Weidesteyn

Treant nieuws, 17 juni 2015
De heer Vroegindeweij maakt gebruik van het labyrint en is er blij mee: ‘Het fietslabyrint geeft afleiding tijdens het trainen. Het zorgt voor herkenning, omdat er ook gefietst kan worden door een bekende omgeving, Hoogeveen in mijn geval.’  

Fietslabyrint dankzij Chevallierfonds

GGz Centraal Nieuws 18 mei 2015
GGz Centraal stimuleert bewegen voor de oudere, klinisch-psychiatrische patiënten op Berkenrode met Fietslabyrint.

Fietslabyrint op de gesloten afdeling van verpleeghuis De Posten

RTV Oost - Overijssel Vandaag - Fietslabyrint bij de Posten
Uit de uitzending van 2 maart 2015: Fietslabyrint op de gesloten afdeling van De Posten. Verslag door Esther Rikken

Patiënt in isolatie kan virtueel een stukje door de stad fietsen

Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht - 17 februari 2015
Even een stukje fietsen door Dordrecht, Amsterdam, Brugge, Parijs of een andere stad. Dat behoort tot de mogelijkheden voor patiënten die in beschermende isolatie liggen op een ziekenhuiskamer, dankzij ‘Fietslabyrint’.

Studenten meten effect van Fietslabyrint Lelystad

De Stentor - 24 februari 2015
Wat zijn de gezondheidseffecten wanneer ouderen in woonzorgcentra, gedurende twee maanden, wekelijks gaan fietsen met fietslabyrint? [...] De resultaten van het onderzoek waren duidelijk. Na acht weken waren zowel het fysiek en sociaal functioneren als de mentale gezondheid van de deelnemers verbeterd.

Oma is even naar Parijs gefietst

Volkskrant - 19 februari 2014
Beweging houdt het brein fit, vinden ze in verpleeghuis Den Weeligenberg. De bewoners trappen op de hometrainer of maken zelf hun bed op. En geen puree meer, want kauwen is ook bewegen.

Afdeling cardiologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis 's-Hertogenbosch - 20 oktober 2014
Een fietstest uitvoeren in een kale saaie ruimte, daar is vanaf heden geen sprake meer van. Patiënten kunnen nu namelijk via een beeldscherm een fietsroute uitzetten die hen bijvoorbeeld door het historisch centrum van ’s-Hertogenbosch leidt.

Virtuele fietstocht laat ouderen meer bewegen

12 augustus 2014 - Zorgcentrum Hanzeborg in Lelystad
Zorgcentrum Hanzeborg in Lelystad behaalt goede resultaten met een nieuwe virtuele fietstocht. Sinds het zogenoemde fietslabyrint er staat zijn veel meer ouderen gaan bewegen.

Patiënt in isolatie kan virtueel een stukje door de stad fietsen

Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht - 17 februari 2015

Even een stukje fietsen door Dordrecht, Amsterdam, Brugge, Parijs of een andere stad. Dat behoort tot de mogelijkheden voor patiënten die in beschermende isolatie liggen op een ziekenhuiskamer, dankzij ‘Fietslabyrint’.  [...] Het fietsen is nu ineens een stuk leuker geworden. Barbara kan door haar eigen woonplaats rijden en daadwerkelijk links of rechts afslaan met knoppen op het stuur van de hometrainer. De straten rollen zich vervolgens voor haar uit, inclusief stadsgeluiden en omgevingsinfo. “Niet te lang fietsen, kind”, zegt haar moeder. “Maar ik ben bijna thuis”, zegt Barbara lachend. 

Bewegen voor Ouderen, fiets met beeldscherm

VAR Nieuwsblad Vechtstreek 20 maart 2014
Als verjaardagscadeau voor de 80e verjaardag van hun (dementerende) moeder, wilden haar kinderen haar een paar maanden met Fietslabyrint laten fietsen. Wij plaatsten daarvoor Fietslabyrint op de gesloten afdeling waar de jarige woont. De kinderen hadden fietstochten uitgezocht die bij de bewoners van de afdelingen pasten. Dit bijzondere initiatief haalde de kranten.

Opening fietslabyrint in Beth-San

Cedrah nieuws - 22 januari 2015

Ook de fysiotherapeut van Beth-San is er erg blij mee. Zij vertelde dat ze voorheen bewoners bij wijze van spreken op de hometrainer moest slepen, nu zegt ze na twintig minuten: “Mevrouw, zou u niet eens stoppen?”

Henk van Duuren bereikt zijn doel

De Hoogstraat Revalidatie 27 juni 2013

Soepel naar de dam

Noordhollands Dagblad - 25 november 2014
In verzorgingshuis Forum II staat sinds kort een opstelling van Fietslabyrint. Bewoonster mevrouw Kat wil graag weer lopen, ze wil goed revalideren en daar moet je, zoals ze zelf zegt, wat voor doen. Daarom fietst ze graag met Fietslabyrint, want op een gewone hometrainer is het ook maar zo saai.

'Fietsen' goed voor geheugen

BN De Stem Breda 23 mei 2014
BREDA - Bij stichting Elisabeth in Breda maken ouderen virtuele fietstochten met behulp van het Fietslabyrint. "En hier achteraan rechts zat vroeger een smederij. Van de broers Frijters. Eentje daarvan was getrouwd met een tante van mij."

Freek Wolters en Loni Schuurmans (gezondheidszorg technologie) en Maaike van Gils (fysiotherapie) doen dat in opdracht van het lectoraat Active Ageing en ondervinden aan den lijve dat Fietslabyrint aanslaat bij de doelgroep.

Fietslabyrint bij het Herstelhotel in Hoogeveen

Krant van Hoogeveen 28 augustus 2014

HOOGEVEEN - In het Herstelhotel in Hoogeveen vond vanmorgen een presentatie plaats over het Fietslabyrint. Volgens huisarts Truus Luten van het Herstelhotel is het fietslabyrint een uniek instrument, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is.

AC Sparring neemt fietslabyrint in gebruik

Gemiva SVG nieuws 17 september 2013
"Het geweldigste apparaat dat we ooit hebben aangeschaft! De cliënten zijn er niet van af te slaan." Begeleiders van de fitnessactiviteiten zijn dolenthousiast over het Fietslabyrint dat zij onlangs in gebruik namen. Met dank aan de Zakenvrienden van Gemiva.

Fietslabyrint professioneel getest door bewoners van de Bieslandhof

Delft op Zondag - 22 december 2013
DELFT - Bewegen is gezond. Dat weten de bewoners van de Bieslandhof ook. Maar slecht weer nodigt natuurlijk niet uit om naar buiten te gaan. Het Fietslabyrint haalt buiten naar binnen! Door plaats te nemen op een hometrainer of op een ergotrainer  en te trappen, vanuit je rolstoel, voor een scherm, word je virtueel meegenomen naar verschillende steden. Zo kun je gaan fietsen door Rotterdam of Brugge, maar ook door ons eigen Delft. Maar gaan mensen hier ook echt meer van bewegen?

Apps voor Oma

NRC Next zaterdag 12 oktober 2013

Cliënten Hanzeborg Lelystad maken virtuele fietstocht dankzij Fietslabyrint

Krant van Flevoland 10 juni 2013
Bewoners en medewerkers van de Hanzeborg zijn enthousiast over Fietslabyrint. Meneer Post maakte bijvoorbeeld een fietstocht door Kampen waar hij geboren en getogen is: “Ik vond het heel leuk om naar mijn verleden terug te keren en te zien hoe Kampen er nu uit ziet. Ongemerkt fietste ik zo een half uur weg terwijl ik normaal altijd op de klok zit te kijken of ik weer stoppen mag. Ik raad echt iedereen aan om Fietslabyrint te proberen. Je voelt je beter als je beweegt, je raakt overtollig gewicht kwijt en bovendien: iedereen kan het!”

Den Helder - De Golfstroom geopend tijdens wijkmanifestatie

Den Helder Actueel 5 september 2013

Lichaam en geest in vorm

Nieuwsblad voor Huizen 30 oktober 2013

Feestelijke ingebruikname van fietslabyrint in Amaris Voor Anker

Huizen, 29 oktober 2013

Digitaal fietsen met Fietslabyrint

Fysiotherapie & Wetenschap - Corpus Mentis 22 mei 2012
Fietslabyrint is inmiddels al door vele verzorgingshuizen en verpleeghuizen in gebruik genomen waar de bewoners een sterke toename van fietsafstand laten zien.
Oma is even naar Parijs gefietst