Virtueel fietsen voor ouderen

Met ons Fietslabyrint kunnen cliënten en bewoners uit een verzorgingstehuis, verpleeghuis en revalidatiecentra (gezondheids- en zorgsector) virtueel fietsen door hun eigen omgeving. Wij plaatsen een grote tv voor een MOTOmed, THERA-Trainer, hometrainer of andere bewegingstrainer. Inmiddels kan er al gefietst worden door Amsterdam, Amsterdamse grachten (waterfietsen), Utrecht, Parijs, Brugge, Den Haag en 600 andere steden. Ook tochten door de duinen en langs het Gardameer behoren tot de mogelijkheden. Tevens maken wij ook Routes Op Maat in steden, dorpen en andere locaties in eigen omgeving.

Ouderenzorg3.png

Wat ons product vooral interessant en uniek maakt is dat cliënten onderweg kunnen kiezen waar ze heen willen. Bij keuzemomenten kiest de fietser zelf met een druk op de knop of zij naar links of rechts afslaan. Hierdoor kunnen ze elke keer een andere route fietsen waardoor onze fietstochten spannend blijven en waarbij de hersenen ook geprikkeld en getraind worden omdat er altijd weer iets nieuws te zien is.

Mensen met dementie

Ook mensen met dementie maken vaak gebruik van ons product omdat beelden van hun oude omgeving natuurlijk een geweldige impuls geeft. Wij zien dat ze door de herkenning van de beelden toch weer bepaalde plekken herinneren (waar ze hebben gewoond, het stadhuis etc). Dat geeft ze natuurlijk een geweldig gevoel.

Ouderenzorg2.png

Fietsen bij fysiotherapie of in een openbare ruimte

Fietslabyrint staat in veel verzorg- en verpleeghuizen in de fysiotherapiezaal. Maar ook in de entree van het gebouw, de kantine, de huiskamer of in de gang. Fietslabyrint in een openbare ruimte stimuleert de bewoners van het verzorg- en verpleeghuis om vaker te bewegen. Wanneer bewoners langslopen, worden ze uitgenodigd een stukje te fietsen of te kletsen. Fietslabyrint past goed in een beweegvriendelijke omgeving.

Meer weten?