O-Bike

Opstelling O-Bike en FietslabyrintDe O-Bike is een aangepaste omafiets die is aangesloten op Fietslabyrint. Op de O-Bike kunnen ouderen veilig en comfortabel virtuele fietstochten maken. Een extra lage instap, steun in de rug en een in hoogte verstelbaar stuur en zadel maken de fiets zeer gebruiksvriendelijk. De O-Bike staat stevig en stabiel op een plateau dat eruitziet als een fietspad.

Echt sturen met de O-Bike

Het leuke aan de O-Bike is dat mensen echt kunnen sturen. Tijdens een virtuele fietstocht kunnen mensen links en rechts afslaan door het stuur in de juiste richting te draaien. Dit versterkt de fietsbeleving. Op andere hometrainers en bewegingstrainers die zijn aangesloten op Fietslabyrint kunnen mensen alleen hun richting bepalen met de gele en blauwe knoppen op het stuur.

Ontwikkeld voor mensen met dementie

Fietslabyrint, RSR en Innoforte hebben de O-Bike gezamenlijk ontwikkeld, speciaal voor mensen met dementie. Het doel was om een fietstochtje zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. De fiets is daarom een echte omafiets op een ondergrond die eruitziet als een fietspad. Mensen kunnen echt sturen en de bewegende beelden met omgevingsgeluiden zorgen voor een levensechte fietservaring. De herkenbaarheid van alle onderdelen verlaagt de drempel voor dementerende ouderen om op deze manier te bewegen.

Meer informatie over O-Bike

Wilt u een offerte, meer informatie over de O-Bike en Fietslabyrint of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook